Partidul Noua Generatie - Crestin Democrat (PNG-CD), formatiunea condusa de Gigi Becali, va avea filiale in mai multe mari orase din Statele Unite ale Americii, precum Chicago, New York si Washington.
Presedintele executiv al PNG-CD, Dan Pavel, care a condus o delegaþie a partidului intr-o vizitã in SUA in perioada 26 aprilie-3 mai, a declarat cã printre obiectivele avute in vedere cu aceastã ocazie s-au numãrat stabilirea unor contacte cu comunitãþile de romani din diaspora americanã precum si cu bisericile romanesti din SUA, infiinþarea unor filiale PNG-CD in marile orase americane. De asemenea, vizita delegaþiei a vizat popularizarea doctrinei PNG-CD si a programului politic al PNG-CD in principalele organe de presã ale romanilor stabiliþi in SUA, dar si in randul electoratului romanesc din diaspora americanã, intalniri cu
politici americani, mai ales republicani, dar si democraþi, pe probleme ale relaþiilor romano-americane si pe problemele relaþiilor politice dintre PNG-CD si reprezentanþii alesi ai partidelor politice din SUA. Nu in ultimul rand, delegaþia a pregãtit vizita pe care presedintele PNG-CD, Gigi Becali, o va efectua in SUA in vara acestui an.

Delegaþia conducerii PNG-CD, din care a mai fãcut parte vicepresedintele pe probleme de politicã externã, Cãtãlin Dancu, si vicepresedintele pe probleme organizatorice, Mariana Dimina, s-a intalnit, la Chicago si New York, cu comunitatea romanilor din aceste zone, iar in Brooklyn Dan Pavel si Cãtãlin Dancu au avut o intalnire cu Marele Rabin de Satu Mare, Zalmen Leib Teitelbaum, cu rabinii Moshe Niedermann (Presedintele United Jewish Organizations), Meir Spitz, precum si cu David Kahan, presedintele Association of Jewish Romanian Americans. Potrivit lui Pavel, la Washington D.C., au avut loc intilniri si stabilirea de contacte cu congressmani si senatori, in principal cu senatori republicani - Norm Coleman (Minnesota), Bob Corker si Lamar Alexander (Tennessee), John Cornyn (Texas), Larry Craig (Idaho), - dar si cu senatori democraþi - Debbie Stabenow (Michigan), Ron Wyden (Oregon). In cadrul vizitei in Senatul SUA, liderii PNG-CD au avut intalniri si cu diferiti consilieri din staff-ul senatorilor Richard Durbin (democrat, Illinois, asistentul liderului majoritãþii din Senat), Jim Bunning (republican, Kentucky), Tom Coburn (republican, Oklahoma) ºi James Sessions (republican, Alabama).


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.