Uniunea Democrat Liberala sau Uniunea Populara ar putea fi numele unei formatiuni politice, creata dupa referendumul din 19 mai, avand ca fundament electoral sustinerea pentru tipul de politica promovat de Traian Basescu, a declarat pentru ziarul "Curentul" presedintele Consiliului National al PLD, Valeriu Stoica.

Noul partid, format pentru inceput din PD si PLD, ar urma sa fie continuarea unui proiect mai vechi, unificarea miscarii de dreapta din Romania, "proiect esuat in varianta Aliantei DA (...) in conditiile polarizarii scenei politice din Romania", care ar fi menit sa castige alegerile europarlamentare, locale si parlamentare. intrebat daca in viitoarea constructie politica ar putea avea loc si UPSC-ul lui Ioan Talpes, Valeriu Stoica a raspuns ca pentru inceput "aceasta formatiune pe care o construim" se adreseaza PNL, PD si simpatizantilor dreptei si ca, in consecinta, "nimeni nu este oprit sa se inscrie".

In legatura cu timpul prezent folosit in formularea "o construim", Valeriu Stoica s-a eschivat si a declarat ca, deocamdata, este vorba despre un proiect care ar putea sa se materializeze cel mai devreme dupa referendumul din 19 mai. in fine, reprezentantul Partidului Liberal Democrat crede ca electoratul din Romania ar trebui "sa invete lectia electoratului francez", care a dus la victoria lui Nicolas Sarkozy, si a pus in legatura directa crearea noului partid de dreapta cu instalarea la Elysee a noului presedinte.

Cu PSD singur pe partea stanga, o concentrare a voturilor si pe dreapta, poate fi o solutie pentru echilibrul pe scena politica.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.