Vicepresedintele PNL Ludovic Orban l-a acuzat, ieri, in cadrul unei conferinte de presa, pe Traian Basescu de calomnierea si discreditarea mediului de afaceri din Romania.
Orban considera ca presedintele suspendat este "principala franã in dezvoltarea economicã a Romaniei". "Traian Bãsescu a fãcut tot ce a putut pentru a bloca orice proiect de constructie de autostrãzi, in cei patru ani cat a fost la Ministerul Transporturilor", a acuzat liderul liberal. Totodatã, el a mai spus cã "desi in campania electoralã s-a prezentat ca un campion al sprijinirii mediului privat", Bãsescu a actionat constant impotriva acestuia ai a oamenilor de afaceri. Prin etichete ca "oligarhi", "grupuri de interese" sau "bãieþi destepti", preaedintele Bãsescu a stigmatizat mediul de afaceri ai a aþaþat ura populaþiei impotriva oamenilor de afaceri, a susþinut Orban. Liderul liberal a calificat aceste etichete drept "forme fãrã conþinut" ai l-a acuzat pe Bãsescu cã "in loc sã fie susþinãtorul mediului privat, n-a avut alte preocupãri decat sã se aibã bine cu Poliþia, justiþia", urmãrind sã-si subordoneze toate instituþiile statului. "Romania nu are nevoie de discordie, parade militare, ci de oameni intreprinzãtori care sã iniþieze afaceri private, care sã miste lucrurile inainte, in Romania", a concluzionat Ludovic Orban.

Presedintele AVAS si totodatã vicepresedinte PNL, Teodor Atanasiu a prezentat, in cadrul aceleiasi conferinþe de presã, motivele pentru care, in opinia PNL, Romania nu a inregistrat o crestere economicã semnificativã. "Prin faptul cã a pus semnul de egalitate intre investitor si oligarh, Traian Bãsescu a indepãrtat mulþi investitori, care nu inþeleg de ce afirmã acesta cã politicienii se pun in slujba economicului", a declarat Atanasiu. De asemenea, vicele PNL a mai spus cã "preºedintele are responsabilitate pentru mediul sanitar, pentru construirea de autostrãzi si are obligatia de a adopta legi pentru functionarea lor sãnãtoasã", uitand cã unul dintre capetele de acuzare impotriva presedintelui suspendat fusese faptul cã nu are drept de iniþiativã legislativã. Atanasiu a criticat declaraþiile lui Bãsescu referitoare la unele
contracte de privatizare,care trebuie desfãcute si renegociate, arãtand cã astfel ii goneste pe investitorii strãini care "trebuie sã renegocieze clauzele, sumele pe care le investesc si planurile de afaceri". "Plecarea lui Traian Bãsescu ar crea cel mai curat mediu de afaceri pentru tara noastrã pentru cã n-ar mai pleca investitorii", a conchis Atanasiu.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.