Presedintele PSD, Adrian Nastase, a declarat, ieri, la Piatra-Neamt, ca obiectivul strategic al partidului sau este ca intr-un an sa revina la guvernare. El a insistat ca formatiunea social-democrata sa-si revina din socul posttraumatic al alegerilor din toamna trecuta pentru a putea deveni o alternativa reala la actuala putere. "Trebuie sa transmitem un mesaj de unitate al unui partid care priveste catre viitor, si nu catre trecut", a precizat liderul PSD. El a mai spus ca nu doreste reinventarea FDSN, ci ca PSD sa se integreze cat mai bine in structura Internationalei Socialiste.

Nastase a apreciat ca partidul sau va sprijini toate actiunile interne si externe care vor contribui la integrarea in Uniunea Europeana. "Aderarea este copilul nostru de suflet, un proiect pe care vrem sa-l ducem la capat. Dar trebuie sa fim pregatiti sa fim cu arma la picior pentru ca in aceasta ecuatie exista o necunoscuta: alegerile anticipate", a explicat Nastase. El a aratat ca acest proces democratic, de altfel, poate avea loc chiar maine. "Am impresia ca Basescu se gandeste la anticipate pentru Presedintia Romaniei. Altfel, ar trebui sa tina seama de punctele de vedere ale partidelor si grupurilor parlamentare", a adaugat presedintele PSD. El a sustinut ca "dupa ce Basescu a santajat unele formatiuni politice care doreau altceva, acum, el spune ca nu este multumit si ca vrea altceva". "Santajul facut a generat o majoritate fragila, iar la Bruxelles, acest lucru creeaza un mare semn de intrebare", a asigurat Nastase. El a mai spus totodata ca alegerile anticipate dorite de Basescu reprezinta sabotarea integrarii Romaniei in UE.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.