Preºedintele interimar Nicolae Vacaroiu a declarat, miercuri, ca, in cadrul intalnirii cu ambasadorii straini, i-a asigurat pe aceºtia ca Romania va fi gestionata in mod democratic ºi ca reformele vor continua.

Vacaroiu a afirmat ca ambasadorii statelor UE s-au aratat interesaþi de organizarea referendumului, rezultatele sale ºi interpretarea acestora, dar ºi de problemele abordate cu liderii politici la consultarile de la Cotroceni.

"Am facut o prezentare reala a situaþiei din punct de vedere politic, cum s-a ajuns la suspendare ºi derularea referendumului", a spus Vacaroiu. El a subliniat ca i-a asigurat de "continuarea intr-un ritm alert a reformelor in justiþie, lupta impotriva corupþiei, descentralizare, educaþie, invaþamant." "Le-am spus ca le vom da veºti bune. Vor fi adoptate legi prioritare, incepand cu ANI sau Codul Penal", a exemplificat el. Garantand ca Romania va fi guvernata in mod democratic "in aceasta scurta perioada de timp", preºedintele interimar le-a explicat insa ambasadorilor ca suspendarea lui Traian Basescu este un proces democratic, despre care a mai fost vorba ºi in 1994, deºi nu s-a finalizat.

"Cum se poate rezolva situaþia politica din Romania? Cred ca populaþia, liderii politici din Parlament ºi nu in ultimul rand chiar preºedintele suspendat au un cuvant important de spus", a mai remarcat el. Ca in toate intervenþiile sale publice de cand a preuat interimatul, Vacaroiu a pus accent pe "buna colaborare ºi cooperare intre toate instituþiile statului".

El a reamintit Guvernului ca "are o mare responsabilitate - o activitate eficienta, densa, cu obligaþia realizarii unei colaborari Guvern-Parlament". Totodata, Vacaroiu a accentuat ca nu va ezita sa ii cheme din nou pe liderii politici la consultari, daca va fi nevoie. "Nu avem voie sa ratam in acest an parcursul european al Romaniei", a conchis el. In vreme ce preºedintele interimar s-a intalnit cu ambasadorii UE, preºedintele suspendat a avut o intrevedere cu presa straina.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.