PD a inaugurat, ieri, aleea celor 322 de piramide negre din lemn, in forma de tepe, pe care romanii pot sa scrie cu pixuri speciale ce asteapta de la clasa politica, ce sperante si dorinte au pentru ei si pentru þara. "Important este ca dupa terminarea acestei acþiuni toate mesajele vor fi scrise electronic si transmise celor 322 de parlamentari prin intermediul secretariatului general al Camerei si, poate, cei 322 vor reusi sa inþeleaga ceva din dorinþele cetaþenilor", a declarat Marian Zlotea, vicepresedintele organizaþiei PD sector 4.

"Dorim, in primul rand, ca cetaþenii sa-si exprime liber opiniile, in ceea ce priveºte viaþa lor, si referitor la Parlamentul Romaniei. Trebuie sa existe comunicarea intre cetaþean si Parlament iar agenda cetaþeanului sa fie cunoscuta de parlamentari", a explicat acesta. Zlotea i-a invitat ºi pe parlamentari sa vina ºi sa citeasca mesajele oamenilor, in timpul liber. "Incercam sa transmitem un mesaj celor 322, sa fie aproape de cetaþean. Trebuie sa vedem ce-ºi doreºte cetaþeanul: iºi doreºte vot uninominal, o noua generaþie politica, vrea sa fie reprezentat, vrea sa fie ascultat de cel pe care l-a trimis in Parlament", a declarat vicepreºedintele PD. La randul sau, deputatul PD, Cosmin Pop, prezent ºi el la eveniment, a afirmat ca "de multe ori, pe oameni, nu-i intereseaza foarte mult subiectele pe care oamenii politici le abordeaza". El a aratat ca demersul PD are ca scop sa-i aduca "intr-o zona de comunicare directa pe oameni, cei care voteaza ºi oamenii politici, care ar trebui sa-i reprezinte".

"Piramida reprezinta Parlamentul, care este baza intr-un sistem democratic, a mai adaugat Pop. Majoritatea mesajelor scrise pe piramidele negre erau de susþinere a preºedintelui suspendat, Traian Basescu, ºi ii condamnau pe cei 322 de parlamentari care au votat pentru suspendarea sa. Laitmotivul campaniei electorale din 2004: "Sa traiþi bine", era prezent pe mai toate piramidele. Deasemenea, oamenii ºi-au exprimat dorinþa de a avea vot uninominal.

"Vot uninominal! ªtiþi ce a propus Dinu Patriciu, liberalizarea justiþiei. Va rog, d.Basescu incepeþi cu el aceasta liberalizare", "Responsabilitate la toate nivelele! Þeapa celor 322! Ruºine pentru voi", "322 de iluzii impotriva Romaniei! Il vrem pe Basescu, sa traim bine!". Multe mesaje atrageau atenþia asupra importanþei referendumului, cereau oamenilor sa vina in numar mare la vot ºi sa voteze cu grija,in contextul in care DA inseamna demitere, iar NU inseamna ca Basescu ramane la Cotroceni.

"Mergeþi la vot pe 19 mai. Este foarte important pentru toate generaþiile.Nu lasaþi sa hotarasca hoþii soarta voastra! Þara asta merita o viaþa mai frumoasa. Votam cu Basescu". Creºterea pensiilor, a alocaþiilor pentru tineri, votul uninominal ºi o noua clasa politica au fost dorinþele cele mai des exprimate de cetaþeni pe piramide.

Un cetaþean ºi-a exprimat speranþa ca "þepele sa ajunga pentru cei 322 de parlamentari, ar fi pacat sa scape vreunul". Majoritatea mesajelor il incurajau pe preºedintele suspendat, ii cereau sa nu cedeze in faþa Parlamentului ºi il asigurau ca poate conta pe sprijinul lor: "Vant din pupa Capitane, Echipajul suntem noi! Nu cei 322!", "ªtim cu toþii ca eºti bun, nu pleca tocmai acum".


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.