Liberalii au anuntat oficial ca vor face tot posibilul pentru ca presedintele suspendat sa nu mai revina la Cotroceni.

Sloganul cu care ii vor indemna pe romani sa se prezinte pe 19 mai la referendum este "Basescu s-a schimbat. E obsedat de putere. Romania merita mai mult. Votati DA".

Potrivit sefului de campanie, Ludovic Orban, pozitia pe care PNL o va adopta in aceasta perioada este motivata de faptul ca "Traian Basescu s-a schimbat si, din pacate, s-a schimbat din rau in mai rau". El a explicat ca in 2004 l-a sustinut Basescu intrucat "promitea ca va pune totul pe o singura carte, ca va obtine respect pentru Romania din partea statelor lumii si ca va lupta cu sistemul ticalosit". Insa, situatia de astazi este cu totul alta. "

Astazi, suntem pusi in fata situatiei de a avea opozitie fata de Traian Basescu. In loc sa colaboreze cu Guvernul si cu celelalte institutii ale statului, a inceput un razboi de gherila impotriva tuturor institutiilor statului. Avem de-a face cu un om care nu mai lupta pentru ceilalti si se bate pentru a-si salva propria piele", a adaugat vicepresedintele liberal. De asemenea, el a sustinut ca, in plan extern, Basescu "ne-a adus in situatia de a pune Romania intr-o situatie penibila de paria in Europa si in restul statelor lumii".

"Trebuie sa recunoastem ca ne-am inselat in privinta lui Traian Basescu", a conchis Orban. In replica, presedintele PD, Emil Boc, a acuzat PNL ca pentru referendum duce o campanie care reprezinta "forma suprema a ipocriziei si imoralei politice", intrucat a confiscat mesajul DA in defavoarea si impotriva celui care i-a adus la putere. In opinia liderului democrat, in 19 mai romanii vor spune "nu" demiterii lui Traian Basescu si "nu vor cadea in capcana perfida intinsa de PNL in cadrul campaniei "DA pentru Basescu", ce inseamna de fapt un "da" pentru demiterea acestuia".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.