Inalti prelati din Ardeal acuza „imoralitatea politica a Parlamentului“.

Sinodul Mitropolitan al Clujului, Albei, Crisanei si Maramuresului a facut ieri un apel catre Curtea Constitutionala pentru solutionarea crizei politice declansate de suspendarea lui Traian Basescu.

Inaltele fete bisericesti sustin intr-un comunicat ca actioneaza la indemnul credinciosilor: "Pastoritii nostri ne trimit tot mai numeroase semnale ca e timpul sa intervenim din nou. O facem, dar fara sa le si promitem ca vom parasi echidistanta politica, asa cum sintem indemnati in disperare de cauza".

Mitropolitul Bartolomeu al Clujului, arhiepiscopul Andrei al Alba-Iulia episcopii Sofroniu al Oradiei si Justininan al Maramuresului, episcopii vicari Irineu, Vasile, Petroniu si Iustin califica suspendarea presedintelui drept "o criza fara precedent". "Nu e caderea noastra sa ne pronuntam asupra constitutionalitatii si legalitatii acestor demersuri. Putem intelege ca Parlamentul a fost desemnat de popor prin alegeri libere si ca avea autoritatea sa-l suspende pe presedinte (chiar cu ignorarea avizului negativ al Curtii Constitutionale), ca hotarirea lui trebuie sa fie validata sau invalidata de un referendum si ca, in aceasta problema, optiunea electoratului reprezinta instanta suprema", precizeaza comunicatul.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.