Sustinatorii si adversarii lui Basescu se lupta aprig in spatiul virtual folosind internetul si mesajele trimise in retelele de telefonie mobila
Mesajele pro si anti-Basescu au devenit o parte importanta a arsenalului folosit pentru batalia care se va da pe 19 mai. Imaginatia strategilor de campanie este pusa la incercare, unele idei au impact, dar altele nu sunt altceva decat mesaje vulgare.

Simpatizantii presedintelui si cei care militeaza pentru demiterea sa la referendumul de pe 19 mai au inceput campania. Pe internet s-au creat deja pagini speciale care militeaza fie pentru sustinerea lui Basescu, fie pentru demiterea sa, ori care doar contin un asa-zis sondaj, adica intreaba vizitatorul daca este de acord sau nu cu demiterea lui Traian Basescu si arata procentele pentru fiecare optiune. Pe langa mesajele trimise de vizitatori, sustinatorii lui Basescu au afisat pe internet diverse fotografii trucate care contin mesaje la adresa celor 322 de parlamentari care au votat pentru suspendare. Campania prin intermediul mesajelor pe telefoanele mobile este mult mai agresiva, autorii mizand pe faptul ca vor trimite mesajul prietenilor sau cunoscutilor. "Vrei sa f…? F… parlamentul! Mergi la vot pe 19 mai. Veveritza te roaga sa dai mesajul mai departe", este continutul unor astfel de sms-uri. Tot pe internet circula si o petitie care solicita semnaturi pentru dizolvarea parlamentului. "Scopul acestui demers este de a aduna adeziuni pentru declansarea unui referendum de dizolvare a Parlamentului Romaniei si declansarea alegerilor anticipate", se arata in documentul virtual.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.