Presedintele Partidului Liberal Democrat, Theodor Stolojan, a declarat, pentru Rompres, ca a avut, ieri dimineata, o intalnire cu Traian Basescu si cu "toti ceilalti sustinatori ai acestuia", la sediul de campanie din strada Vasile Lascar.

Stolojan nu a vrut sa comenteze in legatura cu aceste prime discutii oficiale ale sustinatorilor presedintelui suspendat si nici nu a precizat daca s-a stabilit un calendar al acestor intalniri. "Ne pregatim de campania pentru referendum", a subliniat liderul liberal-democrat. Potrivit unor surse apropiate staff-ului de campanie a presedintelui suspendat Traian Basescu, liderii Partidului Democrat si cei ai Partidului Liberal Democrat s-au aflat, miercuri, pentru o ora, la sediul din strada Vasile Lascar.

Lideri ai PD si PLD au discutat, ieri, la sediul de campanie pentru referendum a lui Traian Basescu cu presedintele suspendat si staff-ul acestuia despre strategia de campanie pentru referendum. Primii au sosit la sediul din Vasile Lascar cei de la PLD, cu o delegatie din care au facut parte Theodor Solojan, Gheorghe Flutur si Valeriu Stoica.

Din partea democratilor au participat presedintele executiv Adriean Videanu, secretarul general al PD, Vasile Blaga, ca si vicepresedintii Anca Boagiu si Liviu Negoita. Alaturi de ei s-au aflat Radu Berceanu si Vasile Nistor, fost deputat PD. Dupa o discutie de aproximativ o ora, acestia au parasit sediul. Adriean Videanu a precizat ca PD i-a prezentat presedintelui suspendat strategia de campanie elaborata de democrati.

"Reprezentantii celor doua formatiuni politice si-au exprimat, cu acest prilej, ingrijorarea fata de evolutia comportamentului antidemocratic al coalitiei antiprezidentiale", au sustinut sursele citate. PLD a anuntat, la inceputul saptamanii, ca se va implica activ in campania pentru referendum a lui Traian Basescu, militand impotriva deciziei de suspendare a presedintelui. Biroul Executiv National, intrunit luni, a desemnat o echipa de campanie formata din 13 membri ai partidului: presedintele executiv Gheorghe Flutur - sef de campanie -, vicepresedintii Gabriel Sandu, Florin Popescu, Cristian Boureanu, Raluca Turcan si cei opt secretari regionali.

PLD a precizat ca va colabora cu toate partidele si organizatiile non-guvernamentale care il sustin pe Traian Basescu, cu scopul comun de a asigura o prezenta cat mai mare la urne si "exprimarea unei optiuni clare impotriva demiterii presedintelui". Tot la inceputul saptamanii, PD a anuntat ca se va implica total si va pune la dispozitia lui Traian Basescu intreaga infrastructura de care dispune, pentru sustinerea acestuia in perioada referendumului.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.