Presedintele Partidului Liberal Democrat, Theodor Stolojan, a declarat, pentru Rompres, ca a avut, ieri dimineata, o intalnire cu Traian Basescu si cu "toti ceilalti sustinatori ai acestuia", la sediul de campanie din strada Vasile Lascar.

Stolojan nu a vrut sa comenteze in legatura cu aceste prime discutii oficiale ale sustinatorilor presedintelui suspendat si nici nu a precizat daca s-a stabilit un calendar al acestor intalniri. "Ne pregatim de campania pentru referendum", a subliniat liderul liberal-democrat. Potrivit unor surse apropiate staff-ului de campanie a presedintelui suspendat Traian Basescu, liderii Partidului Democrat si cei ai Partidului Liberal Democrat s-au aflat, miercuri, pentru o ora, la sediul din strada Vasile Lascar.

Lideri ai PD si PLD au discutat, ieri, la sediul de campanie pentru referendum a lui Traian Basescu cu presedintele suspendat si staff-ul acestuia despre strategia de campanie pentru referendum. Primii au sosit la sediul din Vasile Lascar cei de la PLD, cu o delegatie din care au facut parte Theodor Solojan, Gheorghe Flutur si Valeriu Stoica.

Citeste si:

Din partea democratilor au participat presedintele executiv Adriean Videanu, secretarul general al PD, Vasile Blaga, ca si vicepresedintii Anca Boagiu si Liviu Negoita. Alaturi de ei s-au aflat Radu Berceanu si Vasile Nistor, fost deputat PD. Dupa o discutie de aproximativ o ora, acestia au parasit sediul. Adriean Videanu a precizat ca PD i-a prezentat presedintelui suspendat strategia de campanie elaborata de democrati.

"Reprezentantii celor doua formatiuni politice si-au exprimat, cu acest prilej, ingrijorarea fata de evolutia comportamentului antidemocratic al coalitiei antiprezidentiale", au sustinut sursele citate. PLD a anuntat, la inceputul saptamanii, ca se va implica activ in campania pentru referendum a lui Traian Basescu, militand impotriva deciziei de suspendare a presedintelui. Biroul Executiv National, intrunit luni, a desemnat o echipa de campanie formata din 13 membri ai partidului: presedintele executiv Gheorghe Flutur - sef de campanie -, vicepresedintii Gabriel Sandu, Florin Popescu, Cristian Boureanu, Raluca Turcan si cei opt secretari regionali.

PLD a precizat ca va colabora cu toate partidele si organizatiile non-guvernamentale care il sustin pe Traian Basescu, cu scopul comun de a asigura o prezenta cat mai mare la urne si "exprimarea unei optiuni clare impotriva demiterii presedintelui". Tot la inceputul saptamanii, PD a anuntat ca se va implica total si va pune la dispozitia lui Traian Basescu intreaga infrastructura de care dispune, pentru sustinerea acestuia in perioada referendumului.