Presedintele PSD, Mircea Geoana, considera ca modificarea Constitutiei trebuie facuta in 2009, existind posibilitatea ca referendumul pentru legea fundamentala sa fie cuplat cu alegerile europarlamentare din iunie 2009.

Geoana a aratat ca proiectul de modificare a Constitutiei la care PSD lucreaza deja urmeaza a fi gata in urmatoarele saptamini si va cuprinde, pe linga votul uninominal, presedinte ales de cetateni, premier care sa defineasca politica interna si externa, si, in premiera, stabilirea unei relatii directe si constructive intre presedinte si Parlament. Liderul social-democrat a precizat ca varianta pe care PSD o va propune va trebui agreata si de celelalte partide parlamentare si supusa dezbaterii publice.

Totodata, Geoana a anuntat ca formatiunea pe care o conduce va relua, la consultarile de la Cotroceni, tema votului uninominal. "PSD, PNL si PD trebuie sa gaseasca un punct convergent, indiferent de disputa politica actuala", a declarat Geoana, mentionind ca PRM si UDMR s-au exprimat deja impotriva introducerii votului uninominal.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.