Referendumul ar putea avea efect de bumerang pentru Mircea Geoana. Mai multi colegi de partid i-au pus gind rau actualului lider al PSD, pe care ar dori sa-l traga la raspundere daca Basescu va repurta o victorie zdrobitoare la votul din 19 mai.

Surse din partid sustin ca relatiile dintre grupul de la Cluj si Mircea Geoana s-au racit considerabil. Nici Vasile Dincu, nici Ioan Rus n-au venit ieri la sedinta cu toti liderii judeteni si cu directorii de campanie ai partidului. "De ce sa particip la o sedinta la care nu se intimpla nimic?", se intreba ieri Vasile Dincu, mai nou foarte ironic si rautacios la adresa lui Geoana. In PSD se spune ca supararea a fost generata de actiunea de suspendare a lui Traian Basescu. Clujenii au fost impotriva. Ei doreau o apropiere de PD, nu de PNL.

In mod straniu, de aceeasi parte cu reprezentantii grupului de la Cluj se situeaza si fostul premier Adrian Nastase, care - spun aceleasi surse - isi doreste debarcarea lui Geoana. Daca Traian Basescu va ramine presedinte dupa referendum, mai multi lideri ai PSD ar putea cere convocarea unui congres extraordinar al partidului.