"Presedintele suspendat al Romaniei a identificat vinovatii pentru criza politica pe care o traversam in cei 322 de parlamentari care au votat pentru suspendarea sa. Impotriva lor isi va construi, in mod evident, intreaga campanie electorala pentru referendum. Nu contest faptul ca, dintre cei 322, din pacate prea multi sunt blamabili, sunt chiar mai incorecti decat Traian Basescu, dar printre ei se afla si oameni care sunt in regula", a declarat Gusa.

In opinia sa, aparatorii presedintelui suspendat sunt mai "patati" decat toti cei 322 de parlamentari care au votat pentru suspendarea din functie a lui Basescu. "In ceea ce priveste autoritatea celor care vorbesc, din pacate tabara presedintelui este mult mai baltata, barca presedintelui suspendat este mult mai gaurita. In acest sens, am alcatuit 'Top 10 dalmatienii lui Basescu>>", a adaugat liderul PIN.

Lista liderului PIN

Potrivit lui Gusa, primul "dalmatian" in top este Vasile Blaga, "cunoscut ca un om de incredere al sistemului totalitar de pana in 1989, care, in acelasi timp, este unul dintre cei responsabili de fuga lui Omar Hayssam". In ceea ce-l priveste pe liderul democrat Emil Boc, deputatul PIN a sustinut ca acesta nu a clarificat implicarea sa in dosarul "Gazeta" de la Cluj.