Presedintele PSD Mircea Geoana intra in contradictie cu premierul pe tema retragerii trupelor romanesti din Irak. La o zi dupa ce Calin Popescu Tariceanu a anuntat de la Cotroceni ca acest subiect va fi inclus pe ordinea de zi a viitoarei sedinte a CSAT, Geoana a spus ca "nu e momentul" sa se adopte o asemenea hotarare.

Declaratia liderului PSD vine la nici 24 de ore dupa ce Valeriu Turcan, purtatorul de cuvant al lui Traian Basescu, a sustinut ca Geoana nu s-a mai dus intr-o vizita la Washington pentru ca nu ar mai fi fost primit de americani. Liberalii, sprijiniiti de social-democrati, au purtat anul trecut un intreg razboi cu Basescu pe tema retragerii din Irak, a carui victima a fost Teodor Atanasiu, care a pierdut fotoliul de ministru al Apararii.

Geoana, impotriva retragerii din Irak

Mircea Geoana a sustinut ieri ca nu este momentul ca in perioada interimatului asigurat de Nicolae Vacaroiu sa se adopte o hotarare privind retragerea trupelor romanesti din Irak. Liderul social democrat a declarat, la o dezbatere, ca "nu este momentul sa discutam retragerea trupelor romanesti din Irak". "