La fel de iscusit ca taica-sau in ale manevrelor financiare, Mihai Vacaroiu a bagat si el mana in borcanul cu miere al fondurilor europene nerambursabile. Odrasla presedintelui Senatului a tocat, prin firma SC Best XZ SRL, unde este actionar, aproape 50.000 de euro din banii europenilor, dar si ai contribuabilului roman.

Pentru a "dezvolta abilitatile de lucru ale populatiei" Vacaroiu junior a luat 18 miliarde prin programul PHARE si alte 6,65 miliarde de la Guvernul Romaniei prin masura RO0007.02.01.CTR.412. De acesti bani firma fiului lui Nicolae Vacaroiu trebuia sa-i sprijine pe somerii bucuresteni "prin sporirea masurilor active de combatere a somajului" si sa "imbunatateasca posibilitatile de angajare a grupurilor marginalizate", contribuind astfel la "integrarea lor sociala". Si nu putini ar fi trebuit sa beneficieze de sustinerea lui Vacaroiu. Odrasla sefului Senatului se oferea sa-i ajute pe toti cu cate un loc de munca. De la cadre universitare si pana la tarani. Pacat insa ca Oficiul pentru Plati nu a urmarit si ce a facut firma lui Mihai Vacaroiu cu banii Uniunii. Din 2001, Best XZ, care are ca principal obiect de activitate "telecomunicatiile", nu a mai depus nici macar obligatoriul bilant contabil, iar in prezent la telefoanele firmei nu raspunde nimeni. Dar francezilor sau italienilor nu trebuie sa le para rau dupa banii ajunsi in buzunarul lui Vacaroiu jr. Caci s-ar putea sa fi fost cheltuiti prin cazinourile din Monaco sau pe partiile de schi din Alpii Italiei.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.