Pentru 30 de zile, Romania este la mina fostilor demnitari comunisti. Cei mai importanti consilieri adusi de Vacaroiu la Cotroceni au detinut functii si pina in 1989.

Nicolae Vacaroiu a anuntat ieri cel putin trei dintre numele viitorilor colaboratori pe care ii va lua la Cotroceni pentru cele 30 de zile de interimat. Actualul sef al Cancelariei de la biroul sau din Senat, Alexandru Stanescu, va prelua Cancelaria prezidentiala, functie din care s-a lansat in politica si Elena Udrea. Problemele de politica externa vor fi rezolvate cu ajutorul lui Ghiorghi Prisacaru, care va lucra impreuna cu Departamentul de relatii internationale pe tot ce inseamna deplasari externe, primiri etc.

In ceea ce priveste purtatorul de cuvint, Vacaroiu intentioneaza sa-l mentina pe Andrei Alexandru. "Eu am un purtator de cuvint aici, la Senat, pe domnul Andrei Alexandru, si s-ar putea sa merg pe aceasta formula, pentru ca este vorba despre 30 de zile si este un om cu experienta pe care il cunoasteti", spune Vacaroiu.

In ceea ce ii priveste pe consilierii prezidentiali ai lui Traian Basescu, Vacaroiu spune ca toti si-au luat concediu pe perioada celor 30 de zile. Atributiile acestora au fost preluate de adjuncti.

"Le-am cerut, insa, pentru ca va fi jale daca este astfel, sa nu imi ascunda informatii, toate informatiile sa ajunga pe biroul meu, lucrurile sa le rezolve fiecare pe specialitatea sa si impreuna cu echipa mea vom stabili prioritatile", si-a avertizat Vacaroiu viitorii colaboratori.

Fost ministru comunist

Despre cei doi consilieri pe care Vacaroiu i-a luat la Cotroceni se poate spune ca sint adevarati dinozauri comunisti. Alexandru Stanescu, seful interimar al Cancelariei prezidentiale, a fost in regimul comunist ministru adjunct la Ministerul Industriilor (1983-1989). Dupa 1989 a ramas secretar de stat in acelasi minister, iar in timpul guvernului Vacaroiu a fost chiar ministru plin. Din 1996 pina in 2004 a fost deputat PSD. Totodata, Stanescu fost actionar in mai multe firme controversate, care au facut subiectul multor anchete jurnalistice.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.