Liderul PIN Cozmin Gusa a formulat duminica o plangere penala la sectia de politie a Sectorului 1 si a dat o declaratie olografa impotriva celor care l-au agresat la mitingul de pe 19 aprilie din Piata Universitatii.

"Revolutia portocalie se poate transforma intr-o mineriada portocalie, iar Traian Basescu ne-a demonstrat ca este un Ion Iliescu mai tanar", a avertizat Gusa, facand o paralela intre chemarea minerilor la Bucuresti de catre Ion Iliescu in 1990, pentru a pune capat manifestatiilor din Piata Universitatii, insotita de violente si agresarea sa de catre un grup de sustinatori ai presedintelui.

Cozmin Gusa a mai sustinut ca "nu a fost o manifestatie spontana" ci una pregatita cu mult timp inainte. "Ei nu aveau nevoie de contestatari, ci de persoane inregimentate de Traian Basescu, care sa vina si sa-l roage sa nu-si dea demisia. "Nu spun ca Traian Basescu a organizat aceasta manifestatie, el a girat-o".

Vicepresedintele PIN,Lavinia Sandru a afirmat ca detine probe ca au fost adusi oameni din provincie pentru organizarea mitingului din PiataUniversitatii. "Am sa cer audierea ziaristului Dan Bucura, de la Gardianul, care intr-un articol de joi vorbeste despre faptul ca a ascultat o discutie intr-un local, purtata de niste oameni aflati acolo pentru ca au fost adusi din tara la Bucuresti, special pentru manifestatie, si erau foarte revoltati pentru ca au strigat degeaba si nu au primit mare lucru. Au fost platiti insuficient sau li s-a promis mai mult decat au primit", a precizat Sandru.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.