Presedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor a afirmat, ieri, ca este prematur sa isi anunte candidatura la alegerile prezidentiale anticipate si sa ia o decizie in acest sens, aceasta, in ciuda faptului ca a primit propunerea de a fi unicul candidat al Opozitiei, impotriva lui Traian Basescu.
"Este o decizie mult mai importanta, iar eu nu sunt candidat de profesie", a spus Vadim Tudor, care a explicat si motivele pentru care spune ca este prematura o astfel de declaratie: "nu am spus ca este prematur fiindca ar putea fi vorba despre posibilitatea sustinerii unui candidat al unui alt partid. Eu nu voi da voturile mele nimanui. Eu, ori candidez si ii voi zdrobi pe toti, ori nu candidez, fiindca nu ma obliga nimeni. Nu trebuie sa ne repezim sa vorbim de alegeri". Liderul PRM a declarat ca se impune demiterea procurorului general, Laura Codruta Kovesi, a sefului DNA, Daniel Morar, precum si a unor membri din conducerile serviciilor secrete, "pentru prejudicierea interesului national si acte de politie politica".

PRM nu intentioneaza sa modifice, in perioada imediat urmatoare, legea alegerilor prezidentiale, dar considera necesara amendarea legii referendumului, intrucat nu este normal ca seful statului sa fie demis cu jumatate plus unu din numarul voturilor celor inscrisi pe listele electorale, adica noua milioane, "atata vreme cat a fost ales, in turul doi, cu cateva milioane de voturi", jumatate plus unu din cei prezenti la urne. C.V.Tudor considera ca, "Traian Basescu, asa cum a fost ales, asa va fi si debarcat". Liderul PRM califica drept "o diversiune si o provocare" declaratiile presedintelui executiv al PD, Adriean Videanu, potrivit carora, coalitia care l-a suspendat pe presedinte ar pregati modificarea legii alegerilor prezidentiale, pentru a-l impiedica pe Traian Basescu sa candideze. "Este o prostie, o provocare si presedintele PSD, Mircea Geoana a negat ca ar avea o asemenea intentie, or, este in cunostinta de cauza, pentru ca atributiile sefului statului vor fi preluate de Nicolae Vacaroiu, care este, totusi, vicepresedinte PSD. Niciun membru al PRM nu are o asemenea initiativa legislativa", a concluzionat Corneliu Vadim Tudor.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.