Presedintele Uniunii Populare Social Crestine, Ioan Talpes, a declarat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ca demersul de suspendare a presedintelui Traian Basescu reprezinta inceputul unei lovituri de stat. “Nu ne aflam in fata suspendarii unui om, ci in fata suspendarii unei institutii, cea a presedintelui Romaniei.
La ora actuala suntem lamuriti asupra unui fapt: de la Curtea Constitutionala a venit un raspuns negativ cu privire la demersul de suspendare. In conditiile in care nu s-a incalcat suprematia Constitutiei, fiindca aceasta incalcare nu poate sa fie demonstrata de nimeni, atunci ne aflam in fata unei lovituri de stat", a spus Talpes. El a tinut sa adauge ca "lovitura" nu este cauzata de Parlament, ci de anumite persoane, dar mai ales de cei care reprezinta partidele la ora actuala, ajungandu-se in faza in care nu respectarea Constitutiei este pe primul plan, ci impunerea propriei persoane pe plan politic. "Eu cred ca exista politicieni, ale caror interese pot conduce la o lovitura de stat. Nu trebuie sa ne imaginam ca daca o noua lovitura de stat a putut fi evitata din ‘89 si pana azi, ne putem permite sa facem un asemenea gest politic", a mai spus liderul UPSC. El a afirmat ca toti oamenii politici, in afara de Traian Basescu, atenteaza la siguranta Constitutiei Romaniei. "Premierul C.P. Tariceanu, liderul PSD, Mircea Geoana, liderul conservator, Dan Voiculescu, cu sustinerea colateralului C.V. Tudor si antinationalistului Marko Bela, sunt niste cavaleri ai apocalipsei Constitutiei, ale caror actiuni politice deservesc interesul national".

Pe de alta parte, Ioan Talpes a mai adaugat, in legatura cu alegerile prezidentiale anticipate, ce se vor desfasura in cazul in care presedintele Traian Basescu isi va prezenta demisia, ca UPSC nu va propune un candidat care sa reprezinte formatiunea la aceste alegeri. "Nu Traian Basescu este cel care ar trebui sa-si incheie mandatul printr-o demisie, ci Calin Popescu Tariceanu. Nu vom participa in astfel de alegeri, intrucat ele nu sunt in acest moment justificate decat de dorinta PNL si PSD de
a-si vedea, nestingheriti, de propriile afaceri", a conchis Talpes.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.