Presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, a declarat, ieri, ca in cazul in care seful statului va demisiona, iar el va prelua functia va fi nevoit sa schimbe intreaga echipa de la Palatul Cotroceni.

"Daca domnul presedinte Traian Basescu isi mentine decizia de a-si da demisia, este cu totul altceva. Deci, este vorba de trei luni, trei luni si jumatate, chiar patru tinand seama de doua tururi, de toata bucataria pe care o cunoasteti, si atunci va trebui schimbata garnitura de la Cotroceni, pentru ca efectiv nu mai avem presedinte. E cu totul alta situatie", a afirmat presedintele Senatului. Pe de alta parte, Nicolae Vacaroiu a precizat ca in cazul in care presedintele Traian Basescu este suspendat pentru o luna si se va merge la referendum, atunci in calitatea sa de sef al statului interimar va conduce tara din biroul sau de la Senat. "Daca este vorba de suspendare pe termen de 30 de zile, voi lucra bineinteles la mine in birou, pentru ca este o perioada foarte scurta, sunt problemele curente pe care le stim, nu se pune problema schimbarii cabinetului presedintelui Basescu", a explicat presedintele Senatului. De altfel, Nicolae Vacaroiu a mai spus ca in calitatea sa de presedinte interimar isi va asuma organizarea Summit-ului NATO din luna septembrie.

"Am experienta necesara"

Intrebat daca exista posibilitatea sa predea preogativele interimatului in functia prezidentiala presedintelui Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, Vacaroiu a afirmat ca Legea fundamentala prevede o astfel de situatie doar pentru cazul in care presedintele Senatului se afla in imposibilitatea de a prelua mandatul. "Sa fiti convinsi ca am experienta necesara pentru a gestiona problemele curente legate de institutia prezidentiala. (...) Dar, deocamdata, dupa cum observati, sunt sanatos. Am o problema foarte mare pentru ca eu intotdeauna miercuri si joi am tenis si nu stiu daca mai am timp", a precizat seful Senatului. Nicolae Vacaroiu a tinut sa mai spuna ca nu este deloc euforic pentru faptul ca ar putea fi pus in situatia de a prelua temporar functia de sef al statului. "Pentru mine, trebuie sa va spun, este o situatie extrem de grea. Nu mi-am dorit niciodata sa fiu pus in situatia sa tin temporar locul presedintelui. (...)Nu ma incalzeste cu absolut nimic. Daca va imaginati cumva ce euforie este pe Vacaroiu, o luna sau trei luni, va inselati. Nu am astfel de pasiuni. Mi-as fi dorit sa-mi duc la capat mandatul de presedinte al Senatului", a subliniat acesta.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.