Intentia presedintelui Basescu de a demisiona in situatia in care ar fi suspendat a prins nepregatite fortele politice. Calculele politice pentru suspendare s-au dat peste cap.

Anuntul lui Basescu a dat peste cap intelegerile care s-au facut deja in Parlament pentru votul suspendarii.

Viorel Hrebenciuc s-a laudat degeaba in fata colegilor social democrati ca are in buzunar toate voturile pentru suspendarea lui Basescu. Amenintati cu demisia presedintelui, liderii PSD, PNL, PRM si PC isi refac calculele si planuiesc o noua runda de negocieri pentru saptamina viitoare. Oficial, nimeni nu da inapoi. Mai mult, PNL pare sa se fi enervat. Practic, insa, nimeni nu stie cum sa se pozitioneze.

La momentul in care declaratiile lui Traian Basescu au fost facute publice, scena politica parlamentara era preocupata de un singur subiect: suspendarea sefului statului. Joi, cu citeva ore inainte de devoalarea intentiei presedintelui, in cadrul unei reuniuni la virf restrinse la PSD, Mircea Geoana tocmai fusese mandatat sa demareze negocieri cu PNL si PRM pentru obtinerea voturilor necesare suspendarii. Oricum, Viorel Hrebenciuc se laudase ca are deja "voturile necesare" suspendarii. C.V. Tudor a afirmat ca a avut o intrevedere cu Bogdan Olteanu, unde a discutat probleme "pentru binele tarii", in timp ce PC, prin vocea lui Bogdan Ciuca, arata ca nu renunta la ideea suspendarii. Tinind cont de pozitiile clar exprimate de PSD si PC, joi erau sigure 181 de voturi pentru suspendare. Restul de 52 urmau sa fie negociate cu PNL, PRM, UDMR si cu independenti.

Anuntul facut de Basescu a dat peste cap toate negocierile initiale. Saptamina viitoare se va renegocia votul din Parlament.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.