Liberalii si democratii au cerut ieri, reprezentantilor PUR sa renunte la protocoalele incheiate in teritoriu cu PSD si sa incerce formarea majoritatii in consiliile judetene si locale alaturi de Alianta PNL-PD. Subiectul colaborarii dintre PUR si PSD in teritoriu, care a fost discutat la prima intalnire a liderilor Coalitiei guvernamentale, a fost negat de vicepresedintele umanist, Codrut Seres. Desi liberalii si democratii sustin ca reprezentantii PUR si-au exprimat dorinta de a colabora si la nivelul judetelor cu Alianta si ca vor da indicatii in teritoriu pentru formarea majoritatilor la nivelul consiliilor, Seres a spus ca astfel de discutii nu au avut loc.

El a precizat ca s-a luat in discutie doar ideea ca, pana saptamana viitoare, sa fie alcatuit "un punctaj" privitor la modul in care protocolul coalitiei functioneaza in teritoriu. "Nu s-a discutat. Probabil ca colegii mei au considerat ca este un subiect mai important, dar nu l-am discutat in coalitie. O parte dintre configuratiile in consiliile judetene au fost operate, iar la Alba si Suceava, de pilda, unde am incercat o astfel de reconfigurare, am pierdut doua posturi de vicepresedinti. In alte judete, ca Mehedinti, de exemplu, o asemenea reconfigurare nu este posibila in privinta obtinerii unei majoritati", a spus Seres.

Pe de alta parte, democratul Radu Berceanu a declarat ca PUR va renunta la toate intelegerile cu PSD din teritoriu. "Colegii de la PUR au reiterat dorinta de a colabora si la nivelul judetelor si sunt convins ca nu va mai fi nici o problema. Probabil ca vor da indicatii in teritoriu de a forma majoritati in consilii alaturi de Alianta si, in consecinta, de a se rupe protocoalele cu PSD sau de a deveni caduce", a explicat Berceanu. El a adaugat ca nu s-a dat PUR un termen pentru realizarea acestor lucruri. Si liberalul Bogdan Olteanu a admis ca acest subiect a fost pe agenda discutiilor intalnirii coalitiei. "S-a discutat despre intentia fiecarui partid al coalitiei ca acolo unde exista posibilitatea sa se reconfigureze majoritatile in consiliile judetene. Este vorba despre protocoalele cu PSD acolo unde ele mai exista si mai sunt cateva astfel de judete, in special in Ardeal", a spus Olteanu, nenominalizand insa concret PUR, ci referindu-se la "toate partidele" care mai au astfel de intelegeri cu PSD.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.