Sedinta Biroului Executiv Central al PSD de ieri a fost una agitata avand in vedere ca agenda dezbaterilor a inclus adoptarea unei formule finale a structurii de conducere, dar si suspendarea din PSD a lui Corneliu Iacubov. Pana la ora inchiderii editiei, pesedistii erau hotarati sa sustina varianta presedinte-presedinte executiv-secretar general-vicepresedinti. Ei au mai decis ca sefii de departamente ai partidului sa fie si viitorii ministri. Congresul PSD va fi organizat din 2 in 2 ani. De asemenea vechimea pentru candidatura la functiile de conducere este de 3 ani pentru seniori, respectiv un an si jumatate pentru tineri.

Desi "bunicuta" a facut, se pare, front comun cu Miron Mitrea si D.I. Popescu pentru a-i salta lui Nastase functia de presedinte executiv, totusi surse din partid ne-au spus ca D.I.P. nu este interesat de functie, in schimb liderul PSD Cluj Ioan Rus se gandeste la aceasta posibilitate.

Mitrea a aratat la randul sau ca postul pentru care se va lupta alaturi de tanarul Victor Ponta este cea de secretar general. Batalia cea mare s-a dat insa, intre doua tabere generate de cazul Iacubov. Astfel, cea patronata de Ion Iliescu l-a mandatat pe Octav Cozmanca sa propuna in sedinta BExC suspendarea din PSD a afaceristului. La celalalt capat, grupul de la Bacau a fost pus in dificulate, iar Hrebenciuc s-a vazut nevoit sa declare la insistentele presei ca va vota pentru suspendarea lui Iacubov, motivand ca si acesta a cerut acest lucru. Mai hotarat s-a aratat Dan Matei Agathon, care a spus ca aceasta masura nu se impune acum, intrucat Justitia nu s-a decis in cazul arestatului.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.