Seful Delegatiei Comisiei Europene in Romania, Jonathan Scheele, a afirmat ca viziunea Uniunii Europene de a se extinde nu reprezinta pentru Romania o garantie de aderare in 2007, transmite Mediafax. "Visul nostru, viziunea noastra este ca aderarea Romaniei la UE sa se produca in 2007, dar asta nu reprezinta o garantie.

Mai intai, in aprilie trebuie semnat tratatul de aderare la UE. Exista un risc real prin aplicarea clauzei de salvgardare", a declarat Jonathan Scheele. Oficialul european a mai spus ca dificultatile post-aderare cu care se vor confrunta romanii tin mult de modul in care Guvernul a inteles sa pregateasca populatia. "Cred ca romanii vor sa devina membri ai marii familii europene pentru ca se identifica cu aceasta mare familie. Problema cea mare cred ca o constituie necunoasterea in totalitate a ceea ce inseamna procesul de aderare si aderarea in sine. Nu pot spune cu precizie daca romanii sunt pregatiti sa intre in Uniunea Europeana sau nu. Daca asteptarile romanilor sunt nerealiste, atunci s-ar putea sa fie foarte dezamagiti o data cu aderarea romaniei la UE. In schimb daca romanii sunt realisti, vor fi foarte bine pregatiti de intrarea in UE.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.