Social-democratii au amanat pentru luni sedinta Biroului Permanent al partidului. Cu toate acestea, acestia se reunesc astazi, la Senat, intr-o sedinta cu caracter restrans la care vor participa doar presedintele partidului, secretarul general si vicepresedintii.
Potrivit unor surse din formatiunea condusa de Mircea Geoana, principalul subiect al intalnirii va fi suspendarea presedintelui Basescu. Desi la nivel oficial, mai-marii PSD declara ca acest demers va continua, ultimele evolutii politice, inclusiv nuantarea pozitiei celuilalt partid de guvernamant (PRM), care inca se mai gandeste serios in privinta utilitatii suspendarii, au creat un curent in randul social-democratilor care considera inoportuna continuarea actiunii indreptate impotriva presedintelui. De altfel, decizia Curtii Constitutionale este una defavorabila PSD, iar social-democratii nu vor sa creeze impresia ca antipatia fata de presedintele Basescu duce la incalcarea legii fundamentale a statului. Mai mult, liderii PSD sunt ingrijorati si de faptul ca, pe langa PRM, nu este exclus ca mai multi parlamentari ai PC sa voteze impotriva suspendarii. Conteaza foarte mult decizia PNL, pentru ca, dupa cum se stie, PD, PLD si UDMR se opun actiunii social-democratilor. De asemenea, minoritatile, altele decat cea maghiara, UPSC si PNG-cd sunt de partea presedintelui. Reuniunea PSD se anunta una de taina, in contextul in care reprezentantii presei nu sunt invitati. Nu este exclus ca social-democratii sa-si nuanteze si ei pozitia sau, mai mult, sa amane luarea unei decizii pana cand Curtea Constitutionala nu-si va motiva decizia. " Nu cred ca s-au derulat evenimente care sa ne faca sa avem o analiza suplimentara pe marginea suspendarii presedintelui.

Curtea a constatat ca Traian Basescu a incalcat Constitutia, insa nu a precizat cat de grava trebuie sa fie incalcarea acesteia pentru a justifica suspendarea", ne-a precizat vicepresedintele PSD, Cristian Diaconescu. Cu toate acestea, exista social-democrati care nu vor sa creeze impresia ca au cedat in "lupta" cu presedintele Basescu, si care cer finalizarea, indiferent de consecinte, a demersului privind suspendarea sefului statului. Vicepresedintele PSD, Dan Nica, lider al filialei Galati, a declarat, ieri, ca PSD nu a avut in vedere imbunatatirea imaginii, atunci cand a initiat procedura de suspendare a sefului statului, ci responsabilizarea acestuia pentru faptele sale. "N-am apucat sa facem o evaluare a efectelor actiunii de suspendare asupra imaginii partidului pentru ca scopul nostru nu a fost imbunatatirea imaginii, ci acela de a arata ca orice om politic trebuie sa fie responsabil pentru faptele sale", a declarat, ieri, vicepresedintele PSD, Dan Nica, presedinte al Organizatiei Judetene a PSD Galati. In ceea ce priveste votul din Parlament asupra propunerii de suspendare a presedintelui Traian Basescu, Dan Nica a precizat ca ramane de vazut ce pozitii vor adopta partidele care nu si-au exprimat, inca, oficial punctul de vedere asupra demersului social-democratilor.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.