Conducerea Partidului Democrat a convocat, pentru maine, Colegiul Director al acestei formatiuni politice, in cadrul reuniunii urmand sa se discute strategia PD in Opozitie. ”Vom discuta strategia partidului in perioada de Opozitie si se va face si un scurt bilant al activitatii PD la guvernare”, a declarat presedintele PD, Emil Boc.

Liderul democrat a afirmat ca pe agenda Colegiului Director nu figureaza subiectul destramarii Aliantei D.A. PNL-PD. "Aceasta este o tema terminata odata cu decizia PNL de a scoate PD de la guvernare. Nu avem ce discuta nici despre actiunea in instanta de anulare a Aliantei D.A.. Sunt chestiuni separate", a precizat Emil Boc. Intrebat daca s-a constatat necesitatea convocarii, in viitorul apropiat, al unui Consiliu National al PD, presedintele democratilor a spus ca nu este in atentia partidului o astfel de chestiune. Trecerea democratilor in Opozitie reprezinta inceputul unui nou drum pentru Emil Boc si colegii sai. In context, mai-marii PD sunt decisi sa nu piarda trendul ascendent din sondajele de opinie. " Trebuie sa combatem dur atat PNL, cat si PSD", ne-a declarat unul dintre liderii partidului, convins fiind ca actualul scor din sondajele de opinie trebuie nu numai pastrat, dar chiar depasit. Tinta PD este clara:
35 la suta din sondajele de opinie si castigarea alegerilor pentru Parlamentul European.

Interesant este faptul ca democratii sunt hotarati sa faca tot ceea ce este politic posibil pentru a forta declansarea alegerilor anticipate. Acest demers este singurul care poate readuce, cred democratii, partidul la guvernare. De asemenea, incercarea de a "rezista" cat mai bine in structurile administratiei publice din teritoriu este o alta prioritate a democratilor, care nu vor sa fie scosi integral din ecuatia guvernarii. Mai mult, democratii vor sa combata dur "relatia PNL - PSD", pentru a arata electoratului Aliantei faptul ca liberalii "au tradat". Nu in ultimul rand, se doreste si un atac la PSD, in incercarea de a arata votantilor social-democrati ca sustinerea de catre un partid de stanga a unui program de dreapta este "catastrofala" pentru Romania.

"Nu renuntam la functiile din teritoriu!"

Membrii PD cu functii in teritoriu au acceptul conducerii partidului pentru a ramane in posturile pe care le ocupa, pana cand vor fi dati afara de liberali, sustin membri ai conducerii PD. Potrivit unor democrati din conducerea partidului, demisiile secretarilor de stat nu vor fi urmate de gesturi similare si in teritoriu. Desi imediat dupa excluderea PD din Guvern presedintele executiv Adriean Videanu declarase ca directorii de agentii numiti politic isi vor da, la randul lor, demisia, democratii si-au schimbat strategia. Astfel, ei prefera sa ramana in functii pana cand liberalii ii vor da afara. "N-au decat sa ne dea afara, unul cate unul", au spus, sub protectia anonimatului, membri ai conducerii PD. Decizia este si o modalitate de a micsora nemultumirilor democratilor din teritoriu, suparati ca PD a parasit puterea. De altfel, si atunci cand PC a parasit Guvernul, cei mai multi conservatori din teritoriu si-au pastrat functiile. Desi dupa excluderea, de catre Tariceanu, din guvern, liderii PD au declarat public ca vor incepe imediat procedura de denuntare a Aliantei la tribunal, Emil Boc si Adriean Videanu au continuat sa vorbeasca despre parteneriatul PNL-PD la nivel local. Liderii PD nu exclud pierderi la nivel local, unde odata cu fiecare schimbare de putere unii membri aleg functia in defavoarea loialitatii de partid. Conducerea PD va aborda strategia pe care o va adopta in teritoriu ca partid de opozitie si va incerca sa calmeze nemultumirile locale in sedinta Colegiului Director de joi.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.