PNL va decide astazi, in cadrul Delegatiei Permanente, cum vor vota parlamentarii partidului propunerea de suspendare a presedintelui Basescu. Initiata de PSD - partidul care l-a facut pe Tariceanu premier a doua oara - si de PRM, procedura de suspendare a sefului statului nu are sorti de izbinda fara sprijinul liberalilor.

Fenechiu isi mobilizeaza oamenii

In asteptarea unei decizii oficiale a conducerii partidului, liberalii din teritoriu au inceput sa-si dea cu parerea in chestiunea suspendarii presedintelui. Virf de lance impotriva lui Basescu este deja celebrul Relu Fenechiu, presedintele organizatiei Iasi. Cel despre care presa scrie ca a reusit sa-si impuna nu mai putin de trei ministri in noul guvern al lui Tariceanu a iesit la atac. "Daca ar fi sa trecem peste faptul ca noi l-am facut presedinte, cred ca ar trebui sa votam pentru suspendarea lui. Domnul Basescu ne-a facut mult rau din dorinta lui de a-si face partid propriu. El a incalcat grav Constitutia, chiar daca judecatorii de la Curtea Constitutionala au spus ca nu pot aprecia gravitatea faptelor sale", spune Fenechiu, citat de NewsIn.

Mai mult, intr-o declaratie politica, deputatul liberal pretinde scuze de la seful statului, in numele romanilor, pe motiv ca Basescu a declarat, la sfirsitul saptaminii trecute, ca oamenii "cu care nu te poti impaca trebuie schimbati, tara trebuie schimbata". Fenechiu il compara pe Basescu cu un dictator din America Latina. In ciuda tonului sau vehement, deputatul iesean spune ca nu va putea da o mina de ajutor la suspendare, pentru ca va fi plecat din tara la momentul votului.

O alta organizatie liberala din Moldova, care s-a pronuntat pentru suspendarea lui Basescu, e cea din Vaslui, opinie impartasita si la Sibiu, acolo unde filiala locala a PNL nu mai are nici un reprezentant in Parlament.