Vicepresedintele PSD pe probleme de strategie politica, Vasile Dancu ne-a precizat ca formatiunea pe care o reprezinta va demara dupa sarbatori o “diseminare” la nivelul teritoriului a programului alternativ de guvernare al principalului partid de opozitie.

Potrivit lui Dancu, votul dat de PSD la investitura Guvernului este unul "de conjunctura, de oportunitate", ceea ce inseamna ca social-democratii nu au votat nici programul si nici echipa guvernamentala, ci doar au luat o decizie pentru a rezolva actuala criza politica.

"Am dat premierului o ultima sansa, inainte de anticipate", este convins Dancu, care a respins vehement acuzatiile potrivit carora PSD s-ar teme de anticipate. Prin demararea mai multor proiecte de guvernare alternativa, social-democratii sunt decisi sa obtina, in cel mai scurt timp (maximum trei luni), o crestere de 6-8 la suta in sondajele de opinie. Tinta PSD este clara: devansarea PD in intentiile de vot ale alegatorilor, precum si atingerea, pana la alegerile pentru Parlamentul European, a unui scor electoral de 32-33 la suta.

Cu toate acestea, Dancu a precizat ca social-democratii nu vor face "o politica distructiva, nihilista, pe spatele si impotriva intereselor Romaniei". "Programul Romania Sociala are deja cateva componente, cateva expresii aduse la nivelul unor proiecte de guvernare alternativa. Si ma refer aici la domeniile agriculturii, protectiei sociale, fiscalitatii, invatamantului si culturii. Incepem sa lucram in ideea comunicarii unui nou program legat foarte strans de aceasta perioada de post-aderare.

In acest moment, este de neinteles cum guvernul Tariceanu nu a realizat o asemenea strategie. Avem cateva proiecte importante, si anume repozitionarea partidului nostru sau castigarea unor segmente de electorat pe care le-am neglijat anul trecut, din cauze mai mult sau mai putin subiective, din cauza orientarii politice a unora dintre liderii partidului. Vom lucra serios la programele de marketing politic si mai ales de consultare a electoratului", ne-a expus vicepresedintele PSD cateva din "tintele" partidului pe urmatoarele luni.

"Oamenii au nevoie sa fie ascultati, atunci cand se fac programe pentru noi. Vrem sa castigam un impact masiv al cetatenilor prin programul de consultare la nivelul cartierelor si a asociatiilor de locatari din toate judetele si orasele ", a adaugat Dancu, care a spus ca va fi vorba de o comunicare masiva, pentru ca oamenii simt nevoia unui mesaj alternativ. Mai mult, strategul PSD a opinat ca partidul va apela la sondaje de opinie si studii interne pentru cel mai bun candidat, in functie de profilul alegatorilor din fiecare zona.

O alta "carte" pe care PSD va miza este apropierea mai puternica de miscarea socialista europeana. "Vom avea, in perioada imediat urmatoare, foarte multi oaspeti din PES. Vom face multe actiuni impreuna", considera Dancu. Aceste elemente sunt doar cateva din "secretele" care se "coc" in laboratoarele principalului partid de opozitie, care abia asteapta sa sanctioneze greselile actualului Guvern.

"Este greu de prognozat cat va rezista un asemenea Cabinet, pentru ca viata politica romaneasca este una imprevizibila. Este vorba, insa, de un guvern fragil, care este sustinut doar de 22 la suta din electorat. Pe de alta parte, echipa este subtire, iar audierile au confirmat acest lucru. Sa fie clar: creditul PSD este pentru o perioada limitata", a avertizat liderul social-democrat.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.