„Familie mare, remuneratie mica“, s-a gindit Ungureanu cind si-a marit salariul de la SECI. „Remuneratie mica, dupa buget“, au raspuns ieri senatorii, care au anulat leafa de 8.000 de euro.
Fostul ministru de Externe Mihai Razvan Ungureanu a ramas fara marirea de leafa pe care si-a dat-o in ultimele zile de ministeriat. Plenul Senatului a respins miercuri, cu 48 de voturi impotriva, 6 voturi pentru si 6 abtineri, proiectul de lege care marea venitul salarial al reprezentantului Romaniei la SECI, in Viena. Venitul actual al ocupantului acestui post este in jur de 2.000 de euro, plus o completare pentru sotie de 25% si pentru copil, inca 25%. Totalul ajunge la aproximativ 4.000 de euro. Prin marirea acordata de ordonanta, venitul total al celui care reprezinta Romania la aceasta structura era dublat, ajungind la aproximativ 8.000 de euro.

In acest moment, reprezentantul SECI din partea Romaniei la Viena este Mihai Razvan Ungureanu, numit in acest post dupa ce a demisionat din fruntea Externelor. Inainte de a deveni seful diplomatiei, postul a fost ocupat tot de Ungureanu, iar pe intreaga perioada de doi ani in care MRU a tinut friiele Externelor, postul de la SECI a ramas neocupat. Pentru a reocupa postul, Ungureanu s-a autosuspendat din PNL.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.