Sapte dintre membrii Executivului incropit de premierul Calin Popescu Tariceanu se regasesc pe o "lista neagra" a Coalitiei pentru o Guvernare Curata. Liberalii Teodor Melescanu (Aparare) si Ludovic Orban (Turism) sunt condamnati pentru legaturile cu omul de afaceri Dinu Patriciu. Vicepremierul Marko Bela are pe cap o ancheta la DNA, iar Zsolt Nagy (Comunicatii) va fi anchetat de DIICOT. Lui Cristian David (MAI) i se imputa o donatie prea mare pentru campania electorala a PNL, iar lui Paul Pacuraru (Ministerul Muncii), o "afacere" profitabila din banii statului. Al saptelea, Decebal Traian Remes (Agricultura), este condamnat pentru simplul fapt ca "este traseist".

Coalitia pentru o Guvernare Curata a amintit de criteriile de integritate agreate inca din 2004 de PNL si UDMR si pe care le incalca sapte dintre membrii noului Cabinet pe care l-a incropit Calin Popescu Tariceanu.

Potrivit Coalitiei, "cap de lista" este noul ministru al apararii, Teodor Melescanu (foto), care are doua "bube": exista in continuare suspiciuni privind trecutul sau comunist si a primit bani, intre 2002-2004, de la principalul actionar al Rompetrol, Dinu Patriciu, aflat intr-un litigiu international cu statul roman. Tot din cauza legaturilor pe care le are cu Patriciu, Ludovic Orban (Transporturi) a trecut si el pe lista neagra a Coalitiei pentru o Guvernare Curata.

Marko Bela este umbrit de ancheta desfasurata la DNA pentru un avans de aproximativ un miliard de lei vechi, primit pentru o carte inca nescrisa. Un alt udemerist din Guvern, Zsolt Nagy, de la Comunicatii, va fi anchetat de DIICOT alaturi de conservatorul Codrut seres, pentru relatii privilegiate cu consultanti straini. Lui Cristian David (MAI) i se imputa o donatie prea mare pentru campania electorala a PNL, precum si servicii de consultanta pentru fonduri europene, iar Decebal Traian Remes (Agricultura) "este traseist". Nelipsit de pe lista este Paul Pacuraru, actionar la o societate care a recuperat creante de la firme la care Sidex avea datorii.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.