sustine liderul PIN, Cozmin Gusa

Potrivit presedintelui PIN, Cozmin Gusa, decesul oficial al Aliantei DA nu s-a petrecut marti, la validarea celui de-al treilea guvern Tariceanu, si nici la dezertarea platformistilor PLD din PNL, ci in decembrie 2004, cand seful statului si primul-ministru au acceptat intrarea la guvernare a PUR si UDMR.

Liderul Partidului Initiativa Nationala, Cozmin Gusa, crede ca viitorul Cabinet, validat acum doua zile de Parlament, este cel mai slab Guvern pe care l-a avut Romania, dupa 1989. Gusa sustine ca aceasta se datoreaza faptului ca "Guvernul Tariceanu 3 este primul Guvern aflat sub influenta unei grupari regionale - gruparea de la Iasi". Potrivit liderului PIN, in viitorul apropiat, aceasta grupare va pune sub semnul intrebarii integritatea a numeroase acte administrative ale executivului.

"Am fost unul dintre sustinatorii eliminarii PD de la guvernare, din dorinta de a calma excesele presedintelui Basescu, pe care le exercita prin intermediul liderilor sau ministrilor PD. Eliminarea democratilor era insa prima parte a unui lucru care trebuia continuat cu formarea unui Guvern bun, lucru care nu s-a intamplat" a mentionat presedintele PIN.

In opinia sa, responsabilitatea actualei formule guvernamentale este impartita intre premierul Calin Popescu Tariceanu, PNL cat si PSD. Cozmin Gusa i-a acuzat pe social-democrati ca ar fi uitat motivul pentru care au plecat de la guvernare in 2004- " aspectul clientelar al guvernului Nastase", ajungand sa sustina un guvern PNL - UDMR "cu acelasi aspect clientelar, semn ca in Romania nimic nu s-a schimbat, semn ca starea de spirit de la finalul lui 2004 nu a fost decat un foc de paie".

In ceea ce priveste clarificarea statutului actual al Aliantei, cu programul sau politic cu tot, Gusa crede ca eventualii mostenitori ai acesteia nu actioneaza decat de dragul unui joc de imagine, care sa le permita legitimarea statutului politic, fie el liberal ori democrat.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.