Presedintele Traian Basescu a declarat ca atunci cand va considera necesar nu va ezita sa aiba o intalnire in patru, la care sa participe premierul Calin Popescu Tariceanu si presedintii Senatului si Camerei Deputatilor, Nicolae Vacaroiu, respectiv Adrian Nastase.

Traian Basescu a precizat luni seara, intr-o emisiune transmisa de postul public de televiziune, ca nu a avut o astfel de intalnire pana acum. El a adaugat ca relatiile institutionale nu au legaturi cu faptul ca lui ii place sau nu ca Alianta PNL-PD nu detine presedintia Senatului si a Camerei Deputatilor.
Seful statului a mai spus ca, atunci cand este vorba despre relatii institutionale, relatiile personale si cele politice sunt lasate deoparte. El a precizat, de asemenea, ca se intalneste saptamanal cu premierul pentru a se informa reciproc. Basescu a declarat ca il informeaza pe premier pe teme de politica externa, reforma serviciilor secrete, relatiile cu UE, "problema de a face institutiile sa lucreze". El a precizat ca transmite foarte multe informatii legate de coruptie, care ii vin de la serviciile de informatii, deoarece el nu retine informatii pentru a face diverse "jocuri".