declara vicepresedintele PNL, Norica Nicolai

- Doamna Nicolai, PD a denuntat protocolul Aliantei D.A., in timp ce premierul sustine ca noul Cabinet va continua programul de guvernare al acestei constructii politice...

- Protocolul trebuie denuntat intr-o formula juridica. Votul din Parlament a fost unul in favoarea remanierii guvernamentale propuse de premier. Nu exista o colaborare intre PNL si PSD, va fi probabil o sustinere parlamentara pe proiecte de legi de interes general, de interes national. Eu nu vad posibila o colaborare intre cele doua partide si in plan politic.

- Luni, inaintea anuntului premierului Tariceanu privind componenta noului Guvern, a avut loc o sedinta furtunoasa a Biroului Politic al PNL. A fost mare goana dupa functii in PNL?

- Presa a facut diverse speculatii pe marginea sedintei de luni. Nu a fost o sedinta furtunoasa , ci una normala, tinand cont de importanta acesteia. Noi am dat un mandat premierului pentru a gasi o solutie pentru rezolvarea crizei. Aceasta este varianta pe care domnia sa a gasit-o si eu o consider, cel putin in acest moment, necesara si normala.

Eu am refuzat postul de ministru al Muncii, functie care mi s-a oferit, motivand faptul ca de foarte multa vreme nu mai am niciun fel de preocupare pentru politici sociale, nu sunt bine informata in legatura cu acquis-ul comunitar in materie, nu am avut o analiza foarte clara a bugetului acestui minister pentru a da un raspuns pozitiv promisiunilor electorale.

Nu puteam, de asemenea, sa fac promisiuni nici la capitolul majorarii pensiilor, nici la reducerea contributiilor de sanatate... Ca atare, nefiind unul dintre oamenii politici care sa se angajeze intr-un post de ministru fara sa-si respecte promisiunile, am refuzat propunerea, lasand locul altui coleg.

- Va rezista acest Cabinet , fie si restructurat, pana in 2008?

- Sper ca noul Executiv isi va finaliza mandatul pana in 2008 si mai ales sa reuseasca sa consolideze tara si sa mareasca, nu in ultimul rand, capacitatea de absorbtie pentru fondurile comunitare.

- Alianta a murit... Credeti ca s-a facut tot ceea ce era omeneste posibil pentru a salva aceasta constructie politica?

- In raport cu evolutia lucrurilor si de situatia din cadrul Aliantei, dar si luand in calcul contributia majora a presedintelui Basescu la dinamitarea acestei constructii politice, nu cred ca mai exista vreo sansa de impacare intre democrati si liberali. Sa fie clar: sustinerea electoratului Aliantei D.A. fata de PD sau PNL se va vedea prin vot. Eu sunt convinsa ca liberalii mai au sustinerea electoratului Aliantei.

- Democratii sustin ca PSD va administra PNL lovitura de gratie imediat dupa ce va creste semnificativ in sondaje...

- Asta nu se va intampla niciodata, pentru ca PNL este un partid care se va mentine la varful vietii politice si liderii acestei formatiuni se vor bate ca partidul sa ramana unul viabil si competitiv pe scena politica. Eu am incredere in bunul simt si responsabilitatea parlamentarilor, indiferent daca acestia se afla la Putere sau in Opozitie.

- Romania are un nou Guvern. S-a terminat criza politica?

- Eu sper ca dupa instaurarea noului Cabinet, actuala criza politica sa ia sfarsit.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.