Vicepresedintele executiv al Partidului Romania Mare, Lucian Bolcas, a declarat ieri, intr-o conferinta de presa, ca formatiunea politica din care face parte nu va acorda votul de incredere in Parlament cabinetului restructurat, din pricina prezentei Uniunii Democrate Maghiare, in guvernul propus de Calin Popescu Tariceanu.

"Este o remaniere atat de profunda, incat este o noutate pentru noi, insa este o noutate trista pentru Romania, din cauza ca avem de-a face cu un guvern romano-maghiar. Noi vom vota impotriva acestui guvern", a spus peremistul. Bolcas a folosit acest prilej pentru a aduce noi acuze liderului UDMR, Marko Bela.

"Vreau sa se inteleaga ca noi ne opunem prezentei UDMR-ului ca formatiune politica, in conditiile in care nu este decat o uniune culturala, in acest guvern. Marko Bela a vorbit direct de obtinerea autonomiei culturale si teritoriale a maghiarilor, spunand ca el nu poate promite niciunui partid politic, nici din Ungaria, nici din Romania, o vesnica complicitate fidela. In conditiile unui program antiromanesc, care atenteaza la autonomia statului roman, evident ca nu vom accepta un astfel de discurs in cadrul guvernului", a adaugat Lucian Bolcas.

Acesta a spus ca "nu este momentul pentru experimente, iar Romania nu poate fi un poligon de experimentare pentru cei din afara sau al celor dinauntru". "Probabil ca prim-ministrul Calin Popescu Tariceanu a obosit tinand sedintele de Guvern comune cu Guvernul maghiar, cand la Budapesta, cand la Bucuresti, si a vrut sa aiba un guvern romano-maghiar la el acasa, in Palatul Victoria", a spus Bolcas.

Peremistul i-a adus acuze si premierului, spunand ca "acesta isi asuma o mare responsabilitate tuteland o astfel de politica antiromaneasca". Deasemenea, Lucian Bolcas, a criticat decizia premierului Calin Popescu Tariceanu de a comasa Ministerul Economiei si Comertului cu cel al Finantelor, calificand-o drept "o bizarerie".

"Din punctul de vedere al structurii organizatorice, observam ca acest guvern contine o serie de bizarerii, cum ar fi comasarea Ministerului Economiei cu cel al Finantelor, ceea ce reprezinta o mare greseala, fiindca cele doua ministere sunt ministere-mamut", a spus Lucian Bolcas, care a adaugat ca prin acest demers, cele doua ministere nu se mai pot controla reciproc in vederea distribuirii corecte a fondurilor in domeniul economic.

"Eu cred ca cele doua institutii trebuie sa functioneze separat, pentru a se verifica reciproc, asa cum se intampla in orice tara democratica. Aceasta centralizare a puterii economice in mainile unui singur om, ale liberalului Varujan Vosganian, este un gest condamnabil", a mai spus vicepresedintele exectiv al PRM.

Nu au scapat de criticile PRM nici datele tehnice si chiar elemente legate de titulaturile ministerelor din noul cabinet Tariceanu, Lucian Bolcas mentionand ca se repeta la trei ministere cuvantul "dezvoltare": Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Ministerul Dezvoltarii Lucrarilor Publice si Ministerul Dezvoltarii Durabile, ce aminteste de "ideea dezvoltarii durabile", introdusa in terminologia post-decembrista de Ion Iliescu si preluata de social-democrati, fapt ce nu demonstreza altceva decat ca "la alcatuirea structurii organizatorice a acestui Guvern a lucrat si mana PSD-ului.

Tariceanu nu a reusit sa reformeze guvernul fara sa nu apeleze la teoriile social-democratilor", iar "asa-numitul program de guvernare propus de premier, poarta amprenta PSD". Pus in fata acestor situatii, in care, "noua formula guvernamentala este
falimentara iar persoanelor desemnate pentru a ocupa fotoliile ministeriale s-au facut de ras la audieri, PRM, prin vocea vicepresedintelui sau, a tinut sa precizeze ca aceasta "bizarerie organizatorica" reprezinta un motiv in plus pentru ca formatiunea condusa de Corneliu Vadim Tudor sa dea un vot negativ noului guvern Tariceanu.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.