Ieri, 2 aprilie, a avut loc prima conferinta PLD, dupa congresul in care s-a ales echipa de conducere a partidului. Au luat cuvantul T.Stolojan, Gh.Flutur si V. Stoica. Discursurile celor trei au vizat problematica guvernului restructurat in formula fara PD, continuitatea Aliantei si intentiile partidului pe viitor.

Presedintele PLD a afirmat ca "Tariceanu a reusit sa faca ce nu a reusit Nastase la alegerile din 2004 si anume sa aduca PSD la guvernare". Declaratiile au continuat pe aceeasi linie de atac, vorbindu-se de Dinu Patriciu care s-ar afla in spatele apropierii dintre PNL si PSD, de oligarhii, de necesitatea unei supravegheri stricte din partea Societatii civile a activitatii justitiei, in noul context politic.

PLD a hotarat sa nu voteze guvernul, va face opozitie alaturi de partenerul sau, PD, considerandu-se continuatorii de drept ai Aliantei si orice intentie de folosire a insemnelor ei de catre PNL fiind apreciata ca ilegitima pentru ca liberalii sunt cei care au desfiintat-o. Gh.Flutur a facut un apel catre cei care au votat cu PNL sa se alature PLD, in idea ca aici vor gasi liberalismul autentic, cu adevarat reprezentat.

In acelas timp, V. Stoica a apreciat solutia propusa de Tariceanu drept "nu doar contrara, imorala ci si neconstitutionala" si prin aceste argumente PLD isi justifica neparticiparea la votul din Parlament privind noul guvern. Solutia, in viziunea PLD, este provocarea alegerilor anticipate care ar pune capat unui guvern "ticalosit" format in "detrimentul cetateanulu, a Romaniei". Concluzia finala e ca vor incepe discutii cu PD, se asteapta acest lucru, prefigurandu-se acel pol de dreapta, o noua alianta, vehiculata de ceva vreme in media, ce se va naste pe aceeasi idee refolosita a solutiei salvatoare pentru Romania.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.