Parlamentarii conservatori nu vor vota un Guvern din care fac parte ministri UDMR, a reiterat ieri purtatorul de cuvant al PC, Bogdan Ciuca.

"In perioada urmatoare, PC se va comporta ca un partid de Opozitie foarte ferm, cu prioritate asupra problemelor care privesc nivelul de trai", a declarat pentru ROMPRES, Bogdan Ciuca. Conservatorii au adoptat, duminica, in sedinta extraordinara a Biroului Politic, o rezolutie oficiala in care s-a subliniat sustinerea acestei formatiuni pentru un Guvern monocolor constituit exclusiv din ministri liberali. Presedintele PC, Dan Voiculescu, a afirmat, intr-o conferinta de presa sustinuta la finalul sedintei, ca "UDMR promoveaza autonomia teritoriala si ii santajeaza politic pe liberali".

El a subliniat ca rezolutia PC, potrivit careia se solicita premierului Tariceanu un guvern fara UDMR, se bazeaza pe opiniile filialelor din Ardeal, care si-au exprimat ingrijorarea in privinta politicii promovate de UDMR, precum si a "declaratiilor anti-romanesti", cu care liderii acestui partid ies in public.

Deputatul PC de Caras-Severin, Ioan Tundrea este de parere ca guvernul restructurat propus de premierul Calin Popescu Tariceanu va trece de votul Parlamentului, deoarece "sunt parlamentari care nu vor sa plece acasa". Partidul Conservator insa isi mentine pozitia si nu va vota noua formula guvernamentala, a spus Tundrea. In ceea ce priveste Partidul Democrat, Ioan Tundrea sustine ca PC a atras atentia cu mult inainte ca trebuie izolat pe scena politica.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.