Partidul Initiativa Nationala (PIN) saluta scoaterea PD din guvern, dar solicita PSD sa nu dea votul de investitura pentru noul cabinet propus de premierul Tariceanu, principalul motiv fiind acela ca unii lideri PNL si UDMR din noul executiv reprezinta interese de grup.

"Votul PSD ar valida existenta unui guvern clientelar impus de PNL-UDMR, care nu este in masura sa asigure guvernarea postintegrare, ci mai degraba va avea rolul satisfacerii unor avantaje de grup", sustine PIN intr-un comunicat remis, luni, agentiei NewsIn. PIN sustine ca eliminarea PD de la guvernare este benefica pentru ca stopeaza "excesele prezidentiale materializate prin intermediul liderilor PD", dar considera ca Romania are nevoie de un guvern de profesionisti, care sa tina cont de interesele postintegrare.

Partidul condus de Gusa spune ca "tocmai aspectul clientelar al guvernului Adrian Nastase", din 2001-2004, a fost motivul principal pentru care PSD a pierdut puterea, iar sustinerea noii formule prezentate de Calin Popescu Tariceanu ar insemna "repetarea unei greseli majore". PIN are doi parlamentari - presedintele Cosmin Gusa si vicepresedintele Lavinia Sandru, ambii intrati in Parlament pe listele Aliantei. Dupa alegeri, Gusa a lansat critici si atacuri la adresa presedintelui Basescu, motiv pentru care a fost nevoit sa paraseasca PD. Un al treilea parlamentar al PIN, Aurelian Pavelescu, a parasit formatiunea si s-a inscris in PNTCD.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.