Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu a afirmat, la Brasov, ca un guvern minoritar PNL-UDMR ar fi cel mai realist si presupune negocieri de substanta cu celelalte forte politice, pentru a avea sustinere in Parlament. "Un guvern majoritar ar fi mai neglijent, mai superficial. Cand nu are majoritate asigurata, este obligat sa gandeasca mai bine", a spus Iliescu. El a adaugat ca PSD nu-si propune sa intre in niciun fel de combinatii la guvernare acum, indiferent ca vor fi alegeri anticipate sau nu.

"PSD nu-si schimba statutul de partid de opozitie. Dar ramane deschis si sustine orice formula care sa dea, cat de cat, stabilitate tarii in aceasta perioada preelectorala, iar administratia tarii sa devina viabila", a subliniat Iliescu. Impresia fostului presedinte Ion Iliescu este ca "factorul perturbator’’ a fost Traian Basescu, presedinte "care, in loc sa aplaneze conflictele, a fost generator de conflicte’’. Iliescu a mentionat ca presedintele, constitutional, nu este jucator, ci arbitru, factor de dialog si moderare in stat. Aprobarea unui nou guvern in Parlament depinde foarte mult de programul si echipa cu care se prezinta, a precizat Ion Iliescu. El a considerat ca poate trece chiar si o luna pana cand noul Guvern isi va incepe activitatea.

La randul sau, Emil Constantinescu a considerat ca "alegerile anticipate ar fi cel mai rau lucru care s-ar putea intampla acum". El a considerat ca un nou guvern ar trebui sa se constituie cat mai repede posibil, pentru a-si relua activitatea, iar Parlamentul sa continue adoptarea legilor si sa nu se ocupe cu alte probleme. Fostii presedinti ai Romaniei, Ion Iliescu si Emil Constantinescu, au participat, vineri, la Forumul pentru Dezvoltare Durabila si Protectia Mediului Regiunea "7 Centru", de la Brasov.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.