Ion Iliescu si Adrian Nastase nu au venit, ieri, la Curtea de Apel Bucuresti, unde erau asteptati sa ofere personal explicatii in legatura cu revocarea gratierii lui Miron Cozma.

Fostul presedinte si fostul prim-ministru au cerut, prin avocat, sa nu fie implicati deloc in acest proces. Miron Cozma a cerut Justitiei sa anuleze decretul semnat de Iliescu si Nastase prin care i s-a revocat gratierea si a fost din nou adus la inchisoare. Totodata, Cozma a cerut statului roman cinci milioane de euro despagubiri, sustinind ca a fost reincarcerat ilegal. Reprezentantul administratiei prezidentiale, Renate Weber, a cerut Curtii de Apel Bucuresti sa-i cheme "in garantie" pe fostul presedinte si pe fostul prim-ministru, considerind ca, daca instanta va acorda despagubiri lui Cozma, nu statul roman ar trebui sa plateasca, ci chiar cei doi care si-au pus semnatura pe acest document: Iliescu si Nastase.

Judecatorii i-au citat pe amindoi sa dea declaratii in fata instantei, dar nici unul dintre ei nu a venit la termenul de ieri al procesului. Avocatul lor a depus insa o intimpinare la dosar prin care solicita instantei sa respinga introducerea lui Iliescu si Nastase in proces, pe motiv ca ei nu mai reprezinta institutiile emitente ale decretului de revocare a gratierii. Renate Weber a cerut judecatorilor sa-i acorde timp pentru a studia si a formula o pozitie fata de aceasta intimpinare. Instanta a fixat un nou termen de judecata pe 15 martie.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.