Presedintele PNG-CD, Gigi Becali, sustine ca un eventual guvern minoritar al PNL va rezista deoarece va avea in spate sustinerea PSD, PC si PRM.

"Un asemenea guvern va trece si va rezista suta la suta pentru ca va fi sprijinit tacit de PSD, PC si PRM. Pe ei nu-i intereseaza ce vrea poporul, ci doar jocul de imagine, interesele de partid si interesele personale. Daca se va inregistra, totusi, performanta economica, PSD va spune ca este meritul sau, ca a sprijinit guvernul, va creste in sondaje, in timp ce PNL nici nu va mai trece pragul electoral", a spus liderul PNG, ieri, intr-o conferinta de presa.

El a apreciat, insa, ca PSD nu va mai veni niciodata la guvernare, "pentru ca nu-i mai doreste poporul". "Romanilor nu le mai plac caprele din PSD si vor veni la oile din PNG-CD", a spus, amuzat, Gigi Becali. Pe de alta parte, Becali a afirmat ca introducerea votului uninominal ar avantaja PNG-CD si pe liderul acestuia, dar "ar fi un dezastru pentru Romania".

Dan Pavel, numit presedinte executiv in partid

In cadrul conferintei de ieri de la "Palatul Becali", George Becali l-a luat prin surprindere pe colegul sau, Dan Pavel, pe care l-a numit in functia de presedinte executiv al Partidului Noua Gereratie-Crestin Democrat, "functie pe care o merita din plin", a opinat Becali. Becali a spus ca nu a stiut nimeni pana acum de aceasta intentie a sa, Dan Pavel declarand la randul sau ca "a fost, intr-adevar, o surpriza" si ca nu se astepta la asta.

Liderul PNG a motivat aceasta numire in functie a lui Pavel, spunand ca "Dan Pavel a fost primul om care a avut incredere in Becali" si ca este o recunoastere "pentru munca depusa pentru partid, pentru conceperea doctrinei si a programului politic", a continuat Becali. Mai mult, Gigi Becali a afirmat ca-i va oferi functia de presedinte al PNG-CD lui Dan Pavel daca acesta va dovedi ca este mai bun decat el in calitate de conducator. Referitor la cresterea PNG in sondajele IMAS, Dan Pavel este de parere ca aceasta nu e intamplatoare, deoarece Partidul Noua Generatie s-a organizat puternic in teritoriu, in prezent ei lucrand la programul politic al partidului.

George Becali si-a stabilit obiective ambitioase legate de partidul sau, afirmand ca intentioneaza sa castige alegerile parlamentare din 2008, dar si alegerile prezidentiale din 2009. Acesta a anuntat ca el va fi "Principele Romaniei", titulatura inspirata din ultima carte citita, "Principele", de Nicollo Machiavelli. "Am fost Mihai Viteazu. Am fost Ursu’. Am fost Razboinicul Luminii. Acum sunt Principele.", a subliniat Becali. Becali a mai afirmat ca, desi "PSD-ul are cei mai valorosi oameni, nu a stiut sa-i promoveze", iar in prezent "eu nu am adversari pe scena politica". George Becali a mai anuntat ca va face o vizita in Israel, pe 24 aprilie, pentru ca, in urma unui sondaj realizat acolo, a fost ales "cel mai iubit dintre romani".


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.