"Lunile de miere" s-au ispravit, iar presedintele "musca si fuge"

Traian Basescu a revenit asupra ideii de organizare a alegerilor anticipate, abordand subiectul cu si mai multa insistenta, profitand de spatiul generos pe micul ecran oferit luni seara de postul national de televiziune pentru a deschide o rafuiala cu premierul propus de el in urma cu nici trei luni. De aceasta data presedintele tarii a socat asistenta prin faptul ca si-a inceput argumentatia... criticand Guvernul si lansand ideea inlocuirii lui Calin Popescu Tariceanu cu Theodor Stolojan, pe care-l considera "un excelent portdrapel".

Pana acum cei doi doar se intepasera in legatura cu momentul organizarii anticipatelor pe care Basescu le doreste inainte de 1 ianuarie 2007, iar Tariceanu dupa acea data. Inlocuirea ar fi posibila, spune Basescu, pentru ca actualul sau consilier "s-a refacut", iar presedintele tarii precizeaza ca nu vorbeste "in orice conditii" despre anticipate. Seful statului si-a exprimat "unele insatisfactii" referitoare la activitatea de pana acum a Executivului. Una dintre ele se refera la faptul ca nici pana acum evaziunea fiscala nu este pedepsita ca act criminal. Mai mult, Basescu a spus ca marea sa "batalie" nu mai este cu clientela PSD, ci cum sa nu se creeze o alta clientela, a noii puteri!

Premierul a replicat ca "nu avem o clientela politica pe care sa o servim". In plus, premierul a combatut si posibilitatea inlocuirii sale cu Theodor Stolojan: "Nu cred ca Stolojan nu ar fi un premier bun, dar la momentul anticipatelor va trebui vazut daca exista motive ca eu sa fiu schimbat". Insa Basescu l-a amenintat deja pe Tariceanu ca, daca nu respecta anumite cerinte ale sale, presedintele tarii are posibilitatea sa aplice "principiul proastei guvernari" si sa ceara in Parlament demiterea intregului Guvern. De remarcat ca Traian Basescu aplica tactica "musca si fugi", el aflandu-se la numai cateva ore dupa lansarea acuzatiilor in avion, in drum spre Statele Unite, unde efectueaza o vizita oficiala.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.