Surse din aparatul guvernamental ne-au declarat ca, in aceasta dimineata, premierul Tariceanu va incerca o ultima runda de discutii cu lideri ai PD, pentru a gasi o cale de reconciliere. Sursele citate sustineau ca ieri dupa-amiaza, la Secretariatul General al Guvernului, se lucra paralel la doua formule de guvern, una cu o structura PNL-PD-UDMR si alta PNL-UDMR.

"Tinind cont de mai multe aspecte, cred ca mai exista sanse de conciliere", ne-a declarat un secretar de stat din Guvern. Un lucru este cert: premierul Tariceanu va avea vineri dimineata in mapa doua variante de guvern in forma restructurata si va oficializa formula decisa.

Premierul, indecis

Citeste si:

In cadrul sedintei de guvern de ieri, conform agentiei NewsIn, premierul Calin Popescu Tariceanu nu a deschis discutia despre restructurarea Cabinetului si nici despre revocarea unora dintre ministrii PD, insa, potrivit unor participanti la sedinta, nici democratii nu au pomenit de aceste teme. Sedinta a avut un fond tensionat, potrivit unora dintre ministri, dar premierul Tariceanu a fost relaxat, pe alocuri chiar jovial pe parcursul reuniunii.

Surse liberale ne-au declarat ieri ca Tariceanu era indecis din trei motive. Pe de o parte, consilierii sai americani l-au sfatuit sa continue guvernarea alaturi de PD, un eventual divort de democrati putind duce la un prejudiciu de imagine si procente pentru PNL; pe de alta parte, primise informatii nelinistitoare din zona opozitiei.