Presedintele PC, Dan Voiculescu (foto), a afirmat luni, seara, la un talk-show la TVR, ca in anexele raportului Comsiei care a verificat faptele considerate ca fiind neconstitutionale ale presedintelui Basescu s-ar afla documente care sa ateste ca a colaborat cu Securitatea. Ieri Voiculescu a intors-o ca la Ploiesti. Liderul PC neaga ca aceste documente ar fi incluse in dosarul pe baza caruia s-a realizat raportul Comisiei Voiculescu.

"Am documente care atesta ca Traian Basescu a facut politie politica si inainte de 1989 si dupa, concret in martie 2007. Documentele respective nu au nici o legatura cu raportul Comisiei si sint asumate de PC", a spus ieri Voiculescu, care a anuntat ca aceste documente vor fi prezentate presei saptamina viitoare.

Cind a spus adevarul?

Cu toate acestea, in cadrul emisiunii "Foc incrucisat", Dan Voiculescu a spus raspicat ca probele sint continute in raportul Comisiei pe care a condus-o. Si a spus-o de mai multe ori. "Pot sa va spun ca la raport exista intr-adevar un dosar voluminos, care are 804 pagini si intre ele sint intr-adevar documente importante care atesta ca Traian Basescu a fost implicat in actiuni de politie politica inainte de ’89", a declarat Voiculescu, care a precizat ca a primit aceste documente de la "cetateni romani".

"Toata Romania stia ca exista o comisie de ancheta. Repet cu ce am inceput, sint oameni care il iubesc pe Traian Basescu si oameni carora Traian Basescu nu le place", a argumentat liderul conservator primirea documentelor. Mai mult, Voiculescu lasa sa se inteleaga ca ar fi vorba despre documente cu caracter special, care nu mai au nevoie de confirmari. "Atit timp cit sint documente, ele nu mai au nevoie de confirmari. La mine documentul inseamna un act scris, semnat, autentificat prin nr. de inregistrare", a explicat presedintele PC.