Cozmin Gusa isi va lansa miercuri, 28 martie, in cadrul Parlamentului European, varianta in limba engleza a cartii "10 pacate ale Romaniei" - "Romania’s destiny", lucrare in care aduce acuzatii grave sistemului politic, pe care il considera "singurul vinovat de pacatele care macina Romania contemporana". Cartea, care va fi distribuita tuturor celor 784 de parlamentari din cele 27 de tari ale Uniunii Europene, se doreste "un mesaj de colaborare adresat strainilor de adevaratii parteneri din Romania’’.

"Relatia dintre Romania si Uniunea Europeana este o relatie ce lasa de dorit, din cauza clasei politice actuale", a afirmat liderul Partidului Initiativa Nationala, Cozmin Gusa. Romania nu este decat o colonie de desfacere a unor produse, iar postul lui Ludovic Orban este cel mai slab dintre toate posturile de comisari europeni, Orban avand "ingratul post de comisar al dactilografelor si xerox-urilor din UE’’, a opinat presedintele PIN in conferinta de presa ce precede lansarea cartii, conferinta organizata in ziua aniversarii a 50 de ani a UE.

Cozmin Gusa a lansat un atac grav la adresa liderilor politici romani, inaintea plecarii sale la Bruxelles din aceasta saptamana, la invitatia Grupului Independent Democrat. "Poporul roman este pagubit dintr-un singur motiv, si anume incompetenta parlamentarilor romani", crede Gusa.

"Tranzitia in Romania nu s-a incheiat; ea se va incheia atunci cand clasa politica din Romania se va restructura si nu va mai fi condusa de oligarhi", a mai spus Gusa.

In opinia liderului PIN, "Uniunea Europeana este un proiect ce azi nu-si mai respecta titulatura initiala.". UE este un parteneriat economic din care toti ar trebui sa avem de castigat, iar Romania ar trebui sa aiba mai multa importanta in UE. Pentru aceasta, liderul PIN a avansat ideea stabilirii unor parteneriate pentru proiecte cu succes reciproc, precizand ca Romania este blocata in starea actuala si se afla in mijlocul unor interese, interese ce nu tin de interesul national.

"In acest moment proiectul Uniunii Europene este gripat, si s-a impotmolit in aprobarea constitutiei europene. Din punct de vedere economic, stim tot, insa nu stim ce se intampla din punct de vedere politic.", a conchis Cozmin Gusa in cadrul conferintei.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.