Presedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, a declarat ieri, ca, prima plenara a Consiliului National de dupa integrarea Romaniei in Uniunea Europeana, care se va desfasura azi, la Palatul Parlamentului, va avea un caracter inedit.

Discursul scris va fi alternat, in premiera, cu dialogul cu sala, pe parcursul celor aproximativ 100 de minute care sunt programate pentru interventia lui C.V. Tudor. Deviza plenarei Consiliului National al PRM se va desfasura sub deviza "Romania Mare intr-o Europa unita, cu identitatea, traditia si suveranitatea ei" si are programate pe ordinea de zi adoptarea unei rezolutii privind starea natiunii si alegerea noului Comitet Director. Vicepresedintele executiv al PRM, deputatul Lucian Bolcas, a afirmat ca, practic, in perioada de dupa Congresul din noiembrie si pana in prezent, nu a existat un Comitet Director, cu toate ca, potrivit statutului partidului, Congresul alege membrii Consiliului National care, la randul lor, ar fi trebuit sa ii valideze pe membrii Comitetului Director. Tot Lucian Bolcas a mai declarat, in conferinta de ieri de la sediul partidului, faptul ca PRM sprijina ideea unui Guvern de uniune nationala si nu a unuia de tehnocrati. "Am vazut ce inseamna uniune nationala pentru cei care sunt la putere: ne unim intre noi dar fara voi", a afirmat Lucian Bolcas.

Ori, "PRM va sustine un guvern cu ministri din toate partidele parlamentare si care sa fie un guvern roman pentru o Romanie Europeana". Vicepresedintele PRM a reafirmat pozitia oficiala a partidului, conform careia, acesta doreste un Guvern format din reprezentanti ai tuturor partidelor parlamentare, insa, cu exceptia UDMR, care, in opinia sa, nu este o formatiune politica, ci "o asociatie culturala". Potrivit lui Bolcas, PRM exclude o colaborare cu o formatiune ce nici macar nu este una partidica, inregistrata in mod legal sub forma unui partid politic. "Cand se vor inregistra, atunci vom avea ce discuta cu ei, pana atunci insa, nu. Nu intelegem ca Romania sa fie condusa de un Guvern romano-ungar, prin sedinte comune, la Bucuresti si Budapesta", a mai spus Bolcas. PRM considera ca nu poate fi invinuit de vreo forma de discriminare sau de extremism, intrucat, "a-ti apara identitatea nationala, nu inseamna extremism".

Deasemenea, PRM isi afirma pozitia ca nu va renunta la demersurile legale de suspendare a presedintelui Traian Basescu, aducand ca principal argument, faptul ca, datorita situatiei actuale de criza politica, ce a fost intretinuta de presedinte, Romania nu mai este guvernata, "existand trei guverne care se lupta pentru interese ce nu au nimic de-a face cu interesul national: unul PNL, unul PD si altul al conexiunilor si intereselor UDMR, ce sprijina actiunile iredentismului maghiar".

Intrebat despre presupuse negocieri intre PRM si Calin Popescu-Tariceanu, Lucian Bolcas a subliniat ca partidul pe care il reprezinta nu a fost contactat de premier in vederea unor negocieri pe tema formarii unui Guvern de uniune nationala. "Pana acum, PRM nu a purtat negocieri pe tema sprijinirii unui Guvern minoritar si din cate am cunostinta, nici Calin Popescu-Tariceanu nu a initiat discutii oficiale cu partidele politice", a spus liderul PRM. Ceea ce partidul lui Corneliu Vadim Tudor remarca este modul in care "‘PNL si PD se leapada de PSD ca de satana, dar guverneaza cu UDMR, formatiune politica ce a sprijinit Guvernul Nastase in perioada 2000-2004", a afirmat Bolcas.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.