Deputatii din comisiile juridice si de aparare au decis, ieri, sa ceara CSAT si Guvernului un punct de vedere asupra pachetului de legi PNL privind siguranta nationala, urmand ca si parlamentarii sa depuna de urgenta amendamentele proprii.
Seful SPP, Lucian Pahontu, si deputatul PNL Geroge Scutaru s-au contrat joi, la dezbaterea pachetului de legi privind securitatea nationala, din cauza afirmatiilor SPP ca, in spatele initiativelor legilsative, s-ar afla "grupuri de interese".

In sedinta comuna a comisiilor juridice si de aparare ale Camerei Deputatilor, pe tema pachetului de legi PNL privind securitatea nationala, seful SPP Lucian Pahontu s-a declarat impotriva propunerii liberale de desfiintarea a SPP ca institutie independenta aflata in coordonarea directa a CSAT si reorganizarea ei ca departament in subordinea Ministerului Administratiei si Internelor. Pahontu a le-a spus parlamentarilor ca prevederile proiectului afecteaza extrem de grav nivelul de motivatie al personalului si ca nu exista niciun lucrator al SPP care sa agreeze modificarile propuse, deoarece acestea nu conduc la eficientizarea activitatii ci la birocratizarea acesteia. In documentul SPP inaintat comisiilor ca punct de vedere referitor la pachetul de legi, se spune si ca in spatele initiativelor PNL s-ar afla "grupuri de interese". "Propunerile din proiect pot fi banuite ca au ca scop umilirea statutului profesional al lucratorului SPP si in subsidiar dorinta unor grupuri de interese de destabilizare a activitatii serviciului si crearea de vulnerabilitatii in protectia demnitarilor", se precizeaza in document.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.