Presedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor si-a declarat dezacordul cu privire la alternativa presedintelui Traian Basescu propusa partidelor parlamentare, de a cere de urgenta Parlamentului un vot de incredere care sa-i asigure o majoritate ce isi asuma explicit guvernarea, sau, in caz contrar, sa fie organizate anticipate, apreciind ca seful statului nu are calitatea politica si morala sa faca propuneri clasei politice si mai ales, nu inainte de rezolvarea legala, constitutionala, a demersurilor de suspendare a lui Traian Basescu.

Liderul PRM a tinut sa aminteasca de faptul ca partidul pe care il conduce a cerut organizarea de alegeri anticipate inca din anul 2005. "PRM cere alegeri anticipate inca din 2005, dar trebuie inlaturate mai intai parghiile prin care Traian Basescu si PD vor sa fraudeze votul electoratului", a aratat Vadim Tudor. Acesta a readus in discutie pericolul ca, in cazul unor alegeri anticipate, acestea sa fie fraudate de cei care detin parghiile puterii la momentul actual si a avertizat ca, mai intai trebuiesc analizate si eliminate orice conexiuni intre presedintele Traian Basescu si partidul din care acesta provine, Partidul Democrat.

Presedintele PRM nu exclude varianta unei favorizari de catre Traian Basescu a PD in cazul alegerilor anticipate si a unei fraudari care, in opinia liderului PRM, "ar pune in pericol chiar statutul Romaniei ca tara membra a Uniunii Europene". Vicepresedintele PRM, Lucian Bolcas, vede cererea presedintelui la fel de inutila si inoportuna cum au fost si consultarile pe care Traian Basescu le-a convocat la Cotroceni. Ba mai mult, Bolcas afirma ca "scrisoarea presedintelui contine platitudini, din punct de vedere politic si nu este in masura sa ofere o viziune asupra actualei situatii politice, pentru ca aceasta viziune ar trebui sa cuprinda si incalcarile constitutioanle ale lui Traian Basescu". In viziunea liderilor PRM, presedintele Basescu se intoarce spre o noua disputa cu Parlamentul, de data aceasta "incercand sa strecoare o nota de santaj" asupra acestuia, prin propunerea pe care o face, de organizare a alegerilor anticipate. PRM isi sustine in continuare ideea conform careia, "problema Guvernului dar si a existentei presedintelui Basescu este problema Parlamentului si nu a titularului de la Cotroceni".

Deasemenea, Lucian Bolcas considera ca "premierul Tariceanu nu are de ce sa se prezinte in fata Parlamentului deoarece, prezenta acestuia in forul legislativ este reglementata de Constitutie, nu de presedinte".


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.