Liderul PSD, Mircea Geoana, a declarat, ieri, ca partidul pe care il conduce isi mentine pozitia privind necesitatea restructurarii Guvernului si ca acest lucru se mai poate face saptamana viitoare; in caz contrar, PSD va introduce o motiune de cenzura.

"Pozitia noastra este extrem de simpla: nu poate sa ne prinda Pastele fara un Guvern pe care sa stim ca putem sa contam ca cetateni si ca Parlament. Tergiversarea, tragerea de timp, gasirea de solutii, alternative sunt in acest moment pentru noi doar simple paliative, avem nevoie de un raspuns politic clar", a spus Geoana.
El a aratat ca o restructurare a Executivului, prin venirea sa in Parlament pentru a obtine votul Legislativului, nu se mai poate face decat saptamana viitoare in conditiile in care dupa aceea vor urma Floriile si sarbatorile de Pasti.
Pe de alta parte, Geoana a motivat necesitatea restructurarii prin faptul ca exista instabilitate in interiorul Executivului si ca acesta este "complet paralizat".
"Nu putem sa nu constatam ca nu este o zi de la Dumnezeu in care sa nu apara o balba sau un scandal in interiorul Guvernului. Domnul prim ministru poate sa preia portofoliul de la externe, dar nu poate sa preia si portofoliul de la interne, portofoliul de la justitie si usor, usor o sa avem un fel de one man show in care domnul Tariceanu este de fapt singurul membru al Guvernului Romaniei", a completat Mircea Geoana. Partidul Social Democrat se pregateste de guvernare, ca alternativa la actualele politici ale puterii de dreapta, a adaugat liderul PSD.In opinia sa, principala problema este identificarea unor politici coerente pe temele fundamentale de interes pentru agenda tarii.

El a calificat rata de absorbtie a fondurilor europene, comunicata de Guvern - 4,4 % - ca fiind un adevarat dezastru pentru Romania, in conditiile in care tara noastra plateste in acest an un miliard de euro la
fondurile Uniunii Europene.Geoana a criticat faptul ca Romania nu are o politica energetica, in timp ce cresterea economica "este nesanatoasa, marcata de un deficit de cont curent care se bazeaza pe importuri".Presedintele PSD a subliniat ca invatamantul si sanatatea trebuie considerate domenii de investitii, pentru ca "nu reprezinta simple cheltuieli bugetare".Nu in ultimul rand, Geoana a remarcat criza fortei de munca din Romania, si a criticat "sprijinul aproape inexistent" acordat de la bugetul de stat pentru IMM-uri. Pe de alta parte, referindu-se la situatia presedintelui Traian Basescu, Geoana, a aratat ca acesta este izolat pe scena politica.

"Deciziile pe care si Curtea Constitutionala dar si Camera Deputatilor le-a adoptat arata ca procedura de suspendare, dar si de demitere a presedintelui Basescu reprezinta, in acest moment, nu doar o ipoteza, ci o varianta de lucru. Eliminarea principalei surse de instabilitate politica este acum o posibilitate si o realitate in conditiile in care legea referendumului votata de Parlament a raspuns rigorilor Curtii Constitutionale", a incheiat liderul PSD.

Premierul a anuntat in urma cu o saptamana ca restructurarea nu este o prioritate pentru el si a sugerat PSD ca nu se sperie de motiunea de cenzura cu care ameninta liderii partidului. Dincolo de declaratiile publice, informatiile despre restructurarea Guvernului - venite din partea tuturor partidelor - arata o intelegere intre PNL si PSD, sustinute de PRM si PC, potrivit careia un Cabinet format numai din membri PNL si UDMR ar primi votul de incredere al majoritatii parlamentarilor.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.