In vreme ce tara arde, PLD organizeaza dezbateri despre clarificarea doctrinara a dreptei din Romania. Dintr-o sala umpluta doar pe jumatate de liberal-democrati si cativa reprezentanti ai societatii civile, PLD a recunoscut ca exista o criza politica, dar ca partidul se situeaza in afara ei.
Adica pe margine, de aceea PLD nici nu risca politic in actuala conjunctura, a explicat strategul partidului, Valeriu Stoica (foto), pentru toti parlamentarii liberal-democrati prezenti in sala. Ceilalti, noul consilier prezidential Cristian Preda, teoreticieni ca Stelian Tanase sau Catalin Avramescu sau invitatii speciali de la PD, Cezar Preda si Ioan Oltean, s-au bucurat de toate multumirile liberal-democratilor. Pentru prezenta. "Noi, democratii, nu traim nicio dilema acum (asa cum sugerase Stoica in discursul sau - n.r.). Noi nu am avut o mare dragoste fata de liberali niciodata. si nici fata de dumneavoastra", le-a spus Preda liberal-democratilor. Democratul a explicat apoi ca PLD va putea sa-si indeplineasca obiectivul, "de a pastra Alianta DA intr-o formula ajustata", daca pun la punct structura teritoriala a partidului. Asta in conditiile in care, in opinia democratului, PLD s-a nascut doar "din nemultumirea derapajului pe care l-a avut PNL la guvernare", iar acum isi doreste un parteneriat "sincer si deschis" cu PD.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.