Apropierea din ultima perioada dintre PNL si PSD, a provocat ingrijorare la varful social-democratilor.
Nemultumiti de faptul ca liberalii incearca sa profite de pe urma relatiei cu PSD, in detrimentul lor, mai multi lideri ai principalului partid de opozitie ii vor cere luni, in cadrul sedintei Biroului Permanent al partidului, liderului Mircea Geoana sa precizeze clar daca exista vreo intelegere, fie si secreta, intre liberali si social-democrati. " Partidul scade in sondaje si din cauza colaborarii, fie si doar la nivel parlamentar intre cele doua formatiuni", ne-a declarat, sub protectia anonimatului unul dintre vicepresedintii PSD, care a adaugat ca punctul sau de vedere nu este singular. Lipsa unei reactii oficiale in privinta colaborarii dintre PSD si PNL si prejudiciile de imagine aduse partidului, a facut ca Mircea Geoana sa fie interpelat chiar in cadrul sedintei de saptamana viitoare. De altfel, potrivit unor surse din partid, potrivit unui sondaj intern realizat, electoratul social-democrat nu este prea multumit de realizarile Aliantei D.A. si in context este dezamagit si de o eventuala colaborare cu PNL. Concret, nu putine sunt vocile din partid care considera inacceptabil faptul ca PNL ne acuza ca "jucam cu PD", iar PD...viceversa. " Sa stim clar cine a primit, daca a primit vreun mandat, sa negocieze cu PNL", au reactionat unii social-democrati.

Desi au respins in numeroase randuri ca doresc o revenire la guvernare pe usa din dos, mai-marii PSD se comporta ca si cum ar fi semnat un parteneriat cu liberalii. Reprezentantii PSD sunt nemultumiti de faptul ca partidul nu se comporta ca un veritabil partid de opozitie si creeaza iluzia ca se afla la guvernare. Asta este una dintre cauzele scaderii partidului la doar 16-17 la suta din intentiile de vot ale electoratului, cred social-democratii. Chiar liderii PD au acuzat ca exista o intelegere in acest sens intre cele doua partide, acuzatie ce s-a lovit de o reactie mai mult decat anemica a liderilor social-democratilor. De altfel, intr-un cotidian central, a aparut recent, o reactie dura a lui Mircea Geoana, care il critica dur pe Viorel Hrebenciuc fata de intelegerea pe care PSD ar fi avut-o cu PNL in privinta venirii premierului Tariceanu in Parlament pentru a prezenta un raport despre recenta reuniune a Consiliului European. Geoana s-ar fi opus unei astfel de variante, in ciuda incercarilor lui Hrebenciu de a-l convinge de contrariu... Liderul PSD si-a exprimat, potrivit "Cotidianului" regretul ca ar fi cedat rugamintilor lui Hrebenciuc si l-ar fi acceptat pe Dan Voiculescu...presedintele Comisiei "Felix". Situatia politica devine interesanta si deschide noi perspective politice, in conditiile in care purtatorul de cuvant al PSD, Cristian Diaconescu, ar fi, printre, posibilii candidati la sefia Serviciului de Informatii Externe, portofoliu care ar putea reveni social-democratilor dupa o intrevedere cu PNL si chiar cu...presedintele Basescu. Relatia speciala dintre principalul partid de guvernamant si principalul partid de opozitie nu face decat sa lase loc de speculatii, mai mult sau mai putin confirmate. Cu toate acestea, este evident faptul ca liberalii se inteleg mult mai bine cu PSD decat cu partenerii, inca, de Alianta.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.